Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aktor: - Han er skyldig i alle 17 tiltalepunktene

I ettermiddag kommer påstand om straff i overgrepssaken i Gjøvik tingrett.

 MOT AVSLUTNING:  Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, her sammen med forsvarer Vegard Aaløkken, har i dag holdt sin prosedyre i overgrepssaken i Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
MOT AVSLUTNING: Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, her sammen med forsvarer Vegard Aaløkken, har i dag holdt sin prosedyre i overgrepssaken i Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJØVIK (Dagbladet): Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig la ned påstand i formiddag om at den tiltalte familiefaren i 40-årene er skyldig i alle de 17 tiltaltepunktene han har stått tiltalt for i Gjøvik tingrett de siste to ukene.

Tiltalte selv har bare innrømmet uforbeholdent ett av de 15 punktene som gjelder overgrep mot barn, i tillegg til to punkter om sex med dyr.

Etter lunsjpausen skal aktor komme med sin påstand om straff.

Tiltalen tar høyde for påstand om forvaringsstraff.

- Det er likhetstrekk med alle tifellene unntatt voldtekten: mann med kamera som kontakter jenter på vei hjem fra skolen eller ute som normalt på ettermiddagen, tvinger dem til å legge seg ned, setter seg over dem, låser armene, fotograferer, utfører seksuelle handlinger, framholdt aktor i retten i formiddag.

Det ene punktet om fullbyrdet voldtekt, som den tidligere ustraffede mannen har erkjent skyld for, skjedde ved 01-tiden natt til lørdag 8. oktober 2011 i Hellerudveien i Oslo.

1,5 millioner bilder
Aktor pekte også på alle DNA-bevis, elektroniske spor og annet bevismateriale som er lagt fram i retten.

Politiet har blant annet beslaglagt «minst 60 000» bilder og 278 timer med med film der grovt seksuell innhold med barn involvert går igjen.

Beslagene skjedde under pågripelsen hjemme 11. oktober i fjor.

- Hele fotobeslaget var på 1,5 millioner bilder. Politiet har en maskin som teller bilder ut fra innhold, og det er godt mulig at en større del av beslaget kunne vært tatt inn i tiltalen, sa aktor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media