Aktor alvorlig skadd i knivstikking under rettssak

En aktor ble onsdag knivstukket og alvorlig skadd under en rettssak i Östersund i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Sune Andersson ble kjørt til sykehus etter at han ble knivstukket flere ganger i ryggen og hodet. Der fikk han intensivbehandling, men skadene er ikke livstruende Episoden skjedde på gangen under en pause i en voldtektssak. Knivstikkeren stakk av, men ble kort tid etter pågrepet av politiet. Han er en nær slektning av den tiltalte mannen.

- Aktor hadde ingen mulighet til å forsvare seg da en mann med kniv uten forvarsel stakk ham i ryggen, sier Kjell Ericson, pressetalsmann ved Jämtlandspolisen.

I rettssaken som pågikk, var en 32-åring tiltalt for en rekke voldtekter på midten av nittitallet. Han antas å ha ledet en kameratgjeng som dopet ned kvinner på Östersunds utesteder. Kvinnene ble tatt med hjem til gjerningsmennene for så å bli voldtatt.

Saken hadde onsdag pågått i mer enn seks dager og var i ferd med å bli avsluttet.

Tre andre menn er tidligere dømt i samme sak, men den antatte hovedmannen rømte til utlandet. Myndighetene i hjemlandet hans nektet så å utlevere ham.

I sommer ble han imidlertid avslørt ved at han søkte russisk turistvisum. Han ble pågrepet av russisk politi og utlevert til Sverige.

Aktor hadde nedlagt påstand om seks års fengsel og utvisning fra Sverige.

(NTB-TT)