Aktor: Andre kan ha begått drapene

Aktor Jørn Sigurd Maurud i Orderudsaken, sier han ikke kan utelukke at andre enn de fire tiltalte kan ha utført drapene. Han mener likevel at de bør dømmes etter tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktor Jørn Sigurd Maurud i Orderud-saken sa i sitt åpningsinnlegg at man ikke kan utelukke at andre enn de fire tiltalte utførte drapene.

- Vi mener å kunne føre bevis for at samtlige fire tiltalte var med på det faktum som er beskrevet i tiltalebeslutningen, og at det faktum har funnet sted, sa Maurud.

- De er ikke tiltalt for å ha utført drapene selv, for det kan vi ikke bevise at de har gjort, men de er tiltalt for medvirkning. Og medvirkeren straffes i norsk rett på samme måte som hovedmannen, og uavhengig av om hovedmannen kan straffes.

- Det reises også spørsmål som vi ikke har svar på. Vi vet ikke hvem eller hvilke som var i kårboligen den natten og begikk disse groteske drapene, og vi vet ikke hvor drapsvåpnene er blitt av. På spørsmål om vi kan utelukke at andre kan ha begått drapene, må vi svare nei. Men etterforskningen har heller ikke gitt holdepunkter for en slik antakelse, sa Maurud.

Erklærte seg ikke skyldig

Per Kristian Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød erklærte seg alle ikke skyldige da rettsaken startet i Nes herredsrett i dag. Ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød er tiltalt for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på Per Kristian Orderuds foreldre Kristian Magnus og Marie Orderud og hans søster Anne Orderud Paust.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer