LITE AVVIK: Aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby sier at dommen på 19 års fengsel for drapet på Hilda Feste i Os ikke vil bli anket. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
LITE AVVIK: Aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby sier at dommen på 19 års fengsel for drapet på Hilda Feste i Os ikke vil bli anket. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Aktor anker ikke dommen i Hilda Feste-drapet

Dermed ligger alt an til at dommen blir rettskraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten vil ikke anke dommen på 19 års fengsel for drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os i Hordaland. Dermed ligger alt an til at dommen blir rettskraftig.

Christian Haugland (19) er dømt til 19 års fengsel for å ha drept Feste. I forrige uke opplyste hans forsvarer Rolf Knudsen at 19-åringen ikke vil anke dommen.

Mandag ble det klart at heller ikke påtalemyndigheten ønsker å anke dommen, skriver Bergens Tidende.

- Avviket mellom vår påstand og straffen er så liten at vi ikke finner det nødvendig, sier aktor Gert Johan Kjelby.

I praksis betyr det dermed at dommen blir rettskraftig når Riksadvokatens endelige beslutning mottas av Nordhordland tingrett, trolig i løpet av romjulen.

Feste ble drept i eldreboligen sin 1. januar. Fingeravtrykk og DNA knyttet den 19 år gamle naboen til åstedet og drapshandlingen. 19-åringen har hele tiden nektet straffskyld og har hevdet at han ikke husker noe fra drapskvelden.

Når han likevel har valgt å la være å anke, begrunnes det ifølge Knudsen med at det finnes tekniske beviser som taler mot ham, at det er en belastning å få saken opp på nytt, og at 19-åringen fikk to års strafferabatt.

Strafferabatten ble gitt basert på hans unge alder og hans beskjedne evnenivå.

(NTB)