Aktor ba om frifinnelse

TRONDHEIM (Dagbladet): Malvik-drapet i februar i år står uoppklart, og tiltalte går fri. Det er klart etter at statsadvokat Arne K. Uggerud gikk til det uvanlige skritt å påstå frifinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svært sjelden at dette skjer i så alvorlige saker.

- Jeg mener at bevisene ikke holder til en domfellelse, er Uggeruds begrunnelse for at han la ned påstand om frifinnelse etter sin prosedyre i går formiddag.

Da hadde saken vært til behandling ved Midt-Trøndelag herredsrett i en uke.

En 24 år gammel mann sto tiltalt for forsettlig drap på en 27 år gammel mann i forbindelse med et slagsmål i Malvik 9. februar i år.

27-åringen blødde i hjel etter å ha blitt stukket med kniv under en fest, der også to andre var til stede. Disse to - en mann og en kvinne - har også vært siktet, men de fikk saken henlagt i sommer.

Det var riksadvokaten som beordret at det skulle tas ut tiltale mot 24-åringen, men ungdommen har hele tida nektet straffskyld.

Rettsbehandlingen har ikke kunnet bringe på det rene hva som skjedde under festen, og det foreligger heller ikke tekniske bevis som knytter 24-åringen direkte til drapet.

Statsadvokat Uggerud valgte derfor å legge ned påstand om frifinnelse, og retten fulgte opp med en frifinnende dom.
- Dette er svært oppsiktsvekkende. Jeg har ført rundt 20 drapssaker og aldri opplevd noe liknende, sier 24-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig.
Den frifinnende dommen blir nå oversendt til Riksadvokaten, før det blir tatt stilling til om etterforskningen i drapssaken skal gjenopptas.