Aktor ber om 13 års forvaring for overgrepstiltalt ekslærer

Har forgrepet seg på over 100 barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere læreren som har erkjent overgrep mot over 100 barn, må dømmes til 13 års forvaring, med en minstetid på ni år, ber aktor i Gjøvik tingrett, skriver NTB.

- Vår sak har et innslag av ualminnelig grove poster, sa statsadvokat Jo Christian Jordet da han sammenlignet saken med tidligere dommer for å finne hvilket nivå straffen burde ligger på.

Jordet argumenterte med at Gjøvik tingrett må komme til en streng straff for den 50 år gamle tidligere musikklæreren, fordi saken har et enormt omfang og mange av forholdene er spesielt alvorlige.

- Instruerte barn
Tiltalen, som omfatter 225 punkter og 110 fornærmede — de aller fleste av dem jenter fra 9 til 15 år, er trolig en av de mest omfattende overgrepstiltalene som er behandlet i en norsk domstol. De aller fleste av forholdene er overgrep begått gjennom nettbaserte snakkekanaler, der mannen har fått jenter ned i niårsalderen til å begå til dels grove seksuelle handlinger.

Mannen er også tiltalt for medvirkning til seksuell omgang likestilt med samleie med barn under 14 år og under 16 år. Han skal ha lurt barn til å utføre handlinger med hverandre foran webkamera, skriver Oppland Arbeiderblad.

— Medvirkningen hans er psykologisk. Han har instruert dem. Barna har gjort som han har bedt om, og som han har mast om, sier aktor.

Gjorde opptak
Totalt har påtalemyndigheten dokumentert 840.000 chatmeldinger fra tiltalte. En av jentene i sakskomplekset skal ha mottatt hele 29.310 chatmeldinger fra tiltalte.

50-åringen hadde utstyr til å gjør opptak av det barna gjorde foran webkamera, og politiet fant tusenvis av filmer og bilder. Enkelte videoer skal ha blitt spredt videre, blant annet til en pedofil i utlandet.

I tillegg har mannen begått fysiske overgrep mot tre jenter i tenårene.