Aktor ber om 30 dagers fengsel for den drapstiltalte syklisten

Krever også 120.000 i erstatning til foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ba aktor om 30 dagers ubetinget fengsel for den 35 år gamle mannlige syklisten som er tiltalt for uaktsomt drap på en 46 år gammel kvinnelig syklist som døde etter et sammenstøt 18. oktober i fjor.

Ulykken skjedde i Kirkeveien ved krysset til Sognsveien i Oslo, rett nedenfor Ullevål sykehus. Det er første gang at en syklist står tiltalt for uaktsomt drap på en annen syklist i Norge.

Etter å ha vært på en åstedsbefaring tidligere i dag, var det aktor sin tur i retten for sluttprosedyre.

- Det er en klar sammenheng mellom påkjørselen og dødsfølgen i denne saken. Hans sykling er en direkte årsak til hennes død denne morgenen. Trekker man han ut av trafikkbildet, ville hun ikke vært død i dag, sa aktor i saken, politifullmektig Anders Mandal Funnemark i Oslo tingrett.

Aktor la vekt på at den drapstiltalte mannen syklet i stor fart på fortauet midt i Oslo i morgenrushet. Da må man forvente at det er stor trafikk, og man bør da som syklist på et fortau opptre med stor grad av varsomhet.

- Dette er ingen drapsmann, overhode ikke, men fordi han har forvoldt et annen menneskets død som følge av uaktsomhet må han må straffes ut fra almenpreventive hensyn. Slik er vårt rettssystem, sa Funnemark.

Erstatning til foreldrene
Familiens bistandsadvokat la ned påstand om en erstatning på 60.000 kroner til hver av den døde kvinnens foreldre.