Dobbeltdrapene i Marokko:

Aktor ber om dødsstraff for dobbeltdrapene i Marokko

Advokaten til den danske familien sier at han personlig er enig i at de tre hovedtiltalte fortjener dødsstraff.

HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.h) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix
HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.h) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For femte gang møttes partene i terror-rettssalen i Salé i Marokko i forbindelse med rettssaken etter dobbeltdrapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen, som ble drept i Atlasfjellene i desember i fjor.

I dag ba aktor om at de tre hovedtiltalte bør dømmes til dødsstraff. I tillegg ba han om ulike straffer fra ti år og oppover for de 21 andre medtiltalte.

- Aktor ba om dødsstraff for de tre som utførte og filmet drapene, noe jeg personlig støtter, sier Khalil Fataoui, advokaten til den danske familien, til Dagbladet.

Snarlig dom

Neste rettsseanse i Marokko blir om to uker, den 11. juli. Da skal først advokatene til de tiltalte komme med sine avslutningsprosedyrer. Samme dag vil så dommen falle, får Dagbladet opplyst fra flere kilder i Marokko.

- Da skal de tiltaltes advokater si sitt, før jeg antar at dommeren vil komme med en avgjørelse, sier Fataoui.

I retten i dag var Fatima, kona til den tiltalte spansk-sveitsiske borgeren Kevin Zoller, som er tiltalt for å ha hjernevasket de tre hovedtiltalte. Aktor ba i dag om 20 års fengsel for Zoller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer