BER OM FENGSEL: Aktor ber om fengselstraff for huseieren etter at Robin Vedvik Helmersen fikk en isblokk i hodet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BER OM FENGSEL: Aktor ber om fengselstraff for huseieren etter at Robin Vedvik Helmersen fikk en isblokk i hodet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Aktor ber om fengsel etter isras-ulykken

16. mars i fjor var Robin Vedvik Helmersen (25) døden nær da han fikk et takras i hodet. Nå ber aktor om fengselstraff for huseieren

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor ber om fengsel i 75 dager for gårdeieren, 60 dager for driftslederen og en bot på 2 millioner kroner etter isras-ulykken i Oslo.

Aktor Trude Elisabeth Sparre mener det ikke kan være noen tvil om hvilket tak isblokken som skadet Robin E. Vedvik Helmersen for livet, falt fra.

- Det er ikke fysisk mulig at isblokken som traff Robin E. Vedvik Helmersen i hodet og skadet ham for livet kan ha kommet fra taket til nabogården, sa aktor i Oslo tingrett fredag.

Påstanden om foretaksstraff på 2 millioner er rettet mot gårdeierens boligselskap.

Gårdeieren og driftslederen er tiltalt for uaktsom, grov legemsbeskadigelse. De nekter straffskyld, men har tilbudt å godta foretaksstraff.

Påtalemyndigheten mener gårdeierne hadde fått advarsel om at det var mye snø og is på taket og at det forelå rasfare, uten å gjøre noe med det. Om straffansvaret sa Sparre at de to tiltalte ikke kan vise til noen såkalt bransjestandard for snørydding.

- Det finnes jo ikke. Jeg mener tvert om at økonomiske hensyn får gårdeiere i Oslo til å ta en kalkulert risiko når det gjelder standarden for å rydde tak for snø og is.

(NTB)