Aktor: God etterforskning

Aktor i Bujar-saken, 1. statsadvokat Tormod Bakke, er ikke enig i at det er slett politietterforskning som førte til at juryen svarte nei på skyldspørsmålet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært snakk om et enormt omfattende informasjonsmateriale, og spørsmålet må i tilfelle være i hvilken grad utsilingen av dette materialet har vært korrekt. Det mener jeg imidlertid den har vært, og jeg vil karakterisere politiets arbeid som svært bra, sier Bakke.

 Statsadvokaten sier at man ville fått mer fakta på bordet hvis saken hadde vart i to uker til - men at det ville være umulig å presentere hele materialet uansett.

 - Vi har bare lagt fram en brøkdel av etterforskningsarbeidet, sier han som en kommentar til forsvarets hardkjør mot etterforskningen.

 Bakke vil likevel ikke være med på å kritisere forsvareren.

 - Der er ikke riktig av meg å karakterisere forsvarsadvokatens kritikk av politiet, sier han.

 Han vil ikke kommentere det norske jurysystemet til tross for de sprikende meningene rundt jury og lagdommere.

Beklagelig

 Bakke synes det er svært beklagelig at saken må opp til en tredje runde i rettsapparatet - og han har forståelse for familien Bujars fortvilelse.

 - Nezir Bujar har flere ganger gitt uttrykk for å ha liten tro på det norske rettssystemet, men det er nå en gang slik det er. Dette er en tvil som blant annet bygger på kulturforskjeller, og det er selvfølgelig bittert å ikke få klarhet i omstendighetene rundt Bujars død og hans siste minutter i live, sier Bakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer