Aktor krever ni års fengsel for vannverkssjefen

Ivar T. Henriksen skal ha tappet selskapet for titalls millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim har lagt ned påstand om fengsel i ni år og inndragning av eiendommer for tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen.

Førstestatsadvokat Lars Stoltenberg avsluttet sin prosedyre i Nedre Romerike tingrett i  dag formiddag med å be om strenge straffer for Henriksen og de tre andre tiltalte i den såkalte vannverkssaken.

- Dette er den mest alvorlige korrupsjonssak som har vært behandlet i norsk rettsvesen. Henriksen skapte et system som har beriket ham og familien. Han konstruerte et sinnrikt opplegg som har vært brukt i lang tid, sa Stoltenberg.

Han mente en fengselsstraff på ni år og inndragning av samtlige verdier i Henriksens sørafrikanske selskap Unitrade Ltd. var en riktig reaksjon. Selskapet er den formelle eieren av de omtalte farmene som vannverkssjefen kjøpte i landet.

For Henriksens sønn, Pål Henriksen, ble det lagt ned påstand om fem års fengsel. De to medhjelperne Eilert Støen og Hallvard E. Aanonli bør ifølge aktoratet straffes med henholdsvis fire og to og et halvt års fengsel.

Også entreprenørselskapet PEAB bør straffes, og Stoltenberg la ned krav om selskapet bør betale en bot på 15 millioner kroner.

<i>(NTB)</I>

KREVER NI ÅRS FENGSEL FOR VANNVERKSSJEFEN:  Tidligere vannverkssjef for Nedre Romerike Vannverk, Ivar T. Henriksen, sammen med sin forsvarer advokat Else Bugge Fougner og medforsvarer Kristel Heyerdahl (t.v.). Foto: SCANPIX
KREVER NI ÅRS FENGSEL FOR VANNVERKSSJEFEN: Tidligere vannverkssjef for Nedre Romerike Vannverk, Ivar T. Henriksen, sammen med sin forsvarer advokat Else Bugge Fougner og medforsvarer Kristel Heyerdahl (t.v.). Foto: SCANPIX Vis mer