Aktor krever ni års fengsel for vannverkssjefen

Ivar T. Henriksen skal ha tappet selskapet for titalls millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Økokrim har lagt ned påstand om fengsel i ni år og inndragning av eiendommer for tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen.

Førstestatsadvokat Lars Stoltenberg avsluttet sin prosedyre i Nedre Romerike tingrett i  dag formiddag med å be om strenge straffer for Henriksen og de tre andre tiltalte i den såkalte vannverkssaken.

- Dette er den mest alvorlige korrupsjonssak som har vært behandlet i norsk rettsvesen. Henriksen skapte et system som har beriket ham og familien. Han konstruerte et sinnrikt opplegg som har vært brukt i lang tid, sa Stoltenberg.

Han mente en fengselsstraff på ni år og inndragning av samtlige verdier i Henriksens sørafrikanske selskap Unitrade Ltd. var en riktig reaksjon. Selskapet er den formelle eieren av de omtalte farmene som vannverkssjefen kjøpte i landet.

For Henriksens sønn, Pål Henriksen, ble det lagt ned påstand om fem års fengsel. De to medhjelperne Eilert Støen og Hallvard E. Aanonli bør ifølge aktoratet straffes med henholdsvis fire og to og et halvt års fengsel.

Også entreprenørselskapet PEAB bør straffes, og Stoltenberg la ned krav om selskapet bør betale en bot på 15 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer