Aktor krever seks måneder betinget for styrer

Styreren i Tunnelen og Trollungen barnepass opptrådte grovt uaktsomt da lille Sander på ett år omkom på barnehagetur i februar, mener aktor. Han krever seks måneder betinget fengsel for styreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Harald L. Grønlien mener at den 31 år gamle styreren ikke hadde kontroll på hvor mange barn som var med og hvem som passet barna da de dro på tur 28. februar i år. Turen var dårlig planlagt, det var for få voksne med og ansvaret for barna var ikke fordelt på de ansatte. I alt 44 barn dro ut på tur med sju ansatte.

- Det er det denne saken dreier seg om. Uansett utfall er det i denne saken bare tapere, sa Grønlien da han startet sin prosedyre i Dalane herredsrett fredag. Han definerte uaktsomhet i forhold til hva en kyndig og omtenksom person ville gjort. Måten barnepasset organiserte turen på, var ikke i samsvar med hva ansvarlige og omtenksomme personer ville gjort, mener statsadvokaten.

På vegne av Sanders foreldre la bistandsadvokat Asbjørn Stokkeland ned påstand om erstatning, og ba retten fastsette denne etter skjønn til et beløp mellom 0 og 500 000 kroner.

(NTB)