Valdres-saken

Aktor: Legger ned påstand om fire års fengsel for moren

46-åringen sier hun er uskyldig inntil det motsatte er bevist - på latin.

KAN HAVNE I FENGSEL: Den 46-årige tiltalte kvinnen (t.v.), her tidligere med forsvarer Ann Turid Bugge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAN HAVNE I FENGSEL: Den 46-årige tiltalte kvinnen (t.v.), her tidligere med forsvarer Ann Turid Bugge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Aktor Arne Ingvald Dymbe legger ned påstand om fire års fengsel, hvorav ett år betinget, for den 46-årige kvinnen.

- Det er åpenbart at hun har vært glad i Angelica, og på sett og vis ønsket at hun skulle ha det best mulig. Men hvorfor handlet hun som hun har gjort? Det framstår som ganske meningsløst - hun vet jo at Angelica trenger sykehusbehandling. Er det da slik at hun ikke klarer å stå imot datteren? Er det det symbiotiske forholdet? Svaret er nok mer komplekst enn så, sier Dymbe og fortsetter:

- Hennes krenkbarhet, og synet at alle andre har feil, har vært dominerende trekk i bildet. Det har hindret henne i å gjøre tingene som var riktige, sier han.

Til grunn for straffepåstanden ligger blant annet flere nylige dommer som statsadvokaten finner det naturlig å sammenlikne med.

I en kommentar sier den tiltalte kvinnen i en SMS til Dagbladet:

- Jeg har ikke hørt og vil ikke høre, men kan bare si: «In dubio pro reo», som postet av venner på min Facebook-side.

«In dubio pro reo», latin for «i tvil for den anklagede», er det som kalles uskyldspresumsjonen - at en tiltalt er uskyldig inntil det motsatte er bevist, et grunnprinsipp i norsk rettsvesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer