Aktor mener ballettdanseren planla drapet

Detaljerte drapsbeskrivelser fra den 21 år gamle ballettdanserens notatbok ble lest opp av aktor, Berit Sagfossen, i Oslo tingrett tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen er tiltalt for overlagt drap på en 29 år gammel prostituert kvinne på Romsås i Oslo. I boken sto det forut for hendelsen han nå er tiltalt for en beskrivelse av hvordan 21-åringen tenkte seg et drap utført.

Han ville starte med å knuse diverse tabletter og blande det i en kvinnes drink. Så skulle han kvele kvinnen og dele opp liket. I notatboken sto det 12. mars i fjor, 12 dager før drapet han er tiltalt for, at han var innstilt på å utføre sitt første mord.

- Ikke passende offer

21-åringen ville ifølge notatboken gjøre dette under et besøk på Hamar, men skrev så at utelivet der var så dødt at han ikke hadde funnet et passende offer. Han skrev videre at påskeferien ville egne seg bedre, for da ville han være hjemme alene i Oslo.

Ballettdanseren noterte også at han ikke lenger kunne bekjempe drapsfantasiene sine, at de var blitt til krav.

Tiltalte innrømmet i retten å ha skrevet disse tingene, men sa at det kun var fantasier og at han aldri ville ha gjort noe av det i virkeligheten. Aktor leste også opp innlegg fra temagrupper på internett, hvor tiltalte hadde skrevet at han var «100 prosent sikker på at han en eller annen dag ville begå et mord. Alle har instinktet, men noen av oss må leve det ut».

Brev med seriemorder

Også brevveksling mellom den britisk-norske seriemorderen Dennis Nilsen og 21-åringen ble gjennomgått. Den tiltalte hadde i et brev til Nilsen skrevet at han aldri hadde hatt noen nær venn, og at Nilsen nå var å regne som hans beste venn.

21-åringen erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett tirsdag. Han hevder å ha fått en blackout på tidspunktet da kvinnen døde, og at hun lå død ved siden av ham da han kom til seg selv.

Politiet mener tiltalte kvalte en 29 år gammel prostituert kvinne med en genser i sin mors leilighet i Oslo natt til søndag 24. mars i fjor, etter at han hadde plukket henne opp på gata tidligere på kvelden.

(NTB-Cecilie Bakken)