- Aktor serverte en Asbjørnsen og Moe-historie

Ekspolitimannens forsvarer prøver å styrke klientens troverdighet i sin prosedyre.

FALT 45 METER: Fra rekonstruksjonen av fallet som tok livet av Linn Madelen Bråthen natt til 3. august i fjor. Dokka representerer Bråthen, tiltalte står på den andre siden av rekkverket med ansiktet i hånda. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
FALT 45 METER: Fra rekonstruksjonen av fallet som tok livet av Linn Madelen Bråthen natt til 3. august i fjor. Dokka representerer Bråthen, tiltalte står på den andre siden av rekkverket med ansiktet i hånda. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Nå holder advokat Arne Lie sin prosedyre i rettssaken mot ekspolitimannen som er tiltalt for å ha etterlatt Linn Madelen Bråthen i en hjelpeløs tilstand natt til 3. august i fjor.

- Jeg ber om at tiltalte dømmes etter post 2, lyder forsvarerens påstand.

Med det mener han at ekspolitimannen ikke dømmes for å ha etterlatt Bråthen i en hjelpeløs tilstand, men for å ha forklart seg falskt til politiet om at han befant seg på Breviksbrua sammen med Bråthen umiddelbart før hun falt i vannet.

- Han har forklart seg falskt, det har han innrømmet, og det skal han dømmes for, sier Lie.

Advokaten ber også om at klienten dømmes på mildeste måte.

- Handlingen har allerede fått betydelige konsekvenser, ved at han mistet jobben. Han satt også fire uker i isolasjon, sier Lie.

- Spekulasjoner Lies prosedyre kommer etter aktor Kjetil Omholts. Omholt gikk offensivt ut og mente den tiltalte 42-åringens troverdighet er «lik null». Statsadvokaten la ned påstand om tre års fengsel pluss saksomkostninger.

Mens Omholt fant det bevist at det eksisterte et seksuelt forhold mellom ekspolitimannen og Bråthen, og at politimannen ikke varslet om venninnas fall fra Breviksbrua fordi han hadde dårlig samvittighet, ligger Lies fokus på å styrke eller gjenreise tiltaltes troverdighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer