Aktor-tabbe stopper rettssaken mot Ratko Mladic

Utsatt på ubestemt tid.

FOR RETTEN: Ratko Mladic må svare for seg i krigsforbryterdomstolen 20 år etter de første skuddene falt i Bosniakrigen. Foto: Toussaint Kluiters / AP / NTB Scanpix
FOR RETTEN: Ratko Mladic må svare for seg i krigsforbryterdomstolen 20 år etter de første skuddene falt i Bosniakrigen. Foto: Toussaint Kluiters / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot de bosniske serbernes tidligere militære leder Ratko Mladic er utsatt på ubestemt tid som følge av en formell feil fra aktoratets side.

Saken mot Mladic åpnet onsdag ved FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag.

Mladic er blant annet tiltalt for å stå bak massakren i byen Srebrenica øst i Bosnia i 1995, der rundt 8.000 gutter og menn ble drept.

Han anklages også for krigsforbrytelser under den tre år lange beleiringen av den bosniske hovedstaden Sarajevo på 1990-tallet, der tusenvis av mennesker ble drept.

Kort tid etter åpningen torsdag, opplyste sjefdommer Alphons Orie at retten ville bli hevet og at saken er utsatt på ubestemt tid som følge av en formell feil fra aktoratets side.

- Retten har besluttet å utsette åpningen av aktoratets bevisførsel, sa Orie.

Mladics forsvarere har krevd utsettelse på seks måneder og viser til at aktoratet ikke har lagt fram bevismaterialet på en tilfredsstillende måte.

Domstolen har gitt dem medhold i dette, men har ikke opplyst når saken vil bli gjenåpnet.

(NTB)