Aktor vil be om tvungent psykisk helsevern etter Nav-drapet

En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en saksbehandler på Nav-kontoret på Grorud i august i fjor. Aktor kommer til å be om at han dømmes til tvungent psykisk helsevern.

KNIVSTUKKET: På dette Nav-kontoret i Groruddalen ble en kvinnelig ansatt knivstukket i fjor høst. Hun døde siden av skadene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KNIVSTUKKET: På dette Nav-kontoret i Groruddalen ble en kvinnelig ansatt knivstukket i fjor høst. Hun døde siden av skadene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anni Rachmawati Godager (34) døde tre dager etter at hun ble knivstukket flere ganger i ryggen og hodet på sitt kontor hos Nav på Ammerud i Oslo om morgenen 5. august i fjor.

27-åringen som nå er tiltalt i saken, har tilbrakt hele varetektsperioden fra august på Dikemark sykehus der han har vært under judisiell observasjon. Statsadvokat Anne Margrete Katteland varsler i tiltalen at hun vil be om at mannen dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Utilregnelig - De sakkyndige psykiaterne har konkludert med at han var og er utilregnelig, sier mannens forsvarer, Ola Lunde, til NTB.

Den 27 år gamle mannen ville lenge ikke la seg avhøre, men forklarte seg en gang i retten under et fengslingsmøte. Etter dette har han ikke gitt noen flere forklaringer til politiet.

Han har ikke innrømmet skyld for drapet, opplyser forsvareren.

19. august starter rettssaken mot ham i Oslo tingrett. Etter planen skal 27-åringen møte i retten i den to dager lange rettssaken og gi sin forklaring.

Ansattes sikkerhet Drapet på Nav-kontoret førte til en utstrakt diskusjon om de Nav-ansattes sikkerhet og en arbeidsgruppe ble satt ned for å vurdere tiltak.

I en kartlegging etter drapet kom det fram at så mange som 60 prosent eller 3.800 Nav-ansatte hadde opplevd direkte trusler mot seg selv, og 230 ansatte hadde blitt utsatt for vold fra brukerne.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer