Aktor vil dømme 17-åring til forvaring i ti år for Vollen-drapet

Påtalemyndigheten mener en 17 år gammel jente må dømmes til forvaring i ti år for drapet på Anna Kristin Gillebo Backlund i Vollen i 2014, melder Budstikka.

BLE DREPT: Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept i Vollen i 2014. Nå vil påtalemyndighetene ha 10 års forvaring for jenta kjent skyldig i drapet. Foto: Privat
BLE DREPT: Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept i Vollen i 2014. Nå vil påtalemyndighetene ha 10 års forvaring for jenta kjent skyldig i drapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Juryen i lagmannsretten skal ta stilling til hvilken straff 17-åringen skal få i dag.

Dersom lagmannsretten dømmer jenta til forvaring, vil hun bli første person under 18 år som er dømt til forvaring i norsk rettshistorie, ifølge Budstikka.

Dette etter at hun forrige uke ble kjent skyldig i drapet på sosionomen Anna Kristin Gillebo Backlund (30) i 2014.

Juryen konkluderte også med at hun må dømmes som tilregnelig.

Jenta ble ifjor dømt til til ni års forvaring med en minstetid på seks år ved Asker og Bærum tingrett, skriver NTB.

Ankesaken har hovedsakelig dreide seg om hvorvidt den psykisk plagede jenta er tilregnelig, og om hun kunne dømmes for drapet hvor hun kvalte og knivstakk miljøterapeuten en rekke ganger.

Mens tre rettssakkyndige sammen har konkludert med at den tiltalte ikke var utilregnelig da drapet skjedde, har andre behandlere og eksperter ment at tenåringen er psykotisk.

Disse mente at hun også var utilregnelig da drapet skjedde i 2014. Den gang var hun femten år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer