AKTOR VIL HA FRIFINNELSE: Av tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn. Foto:REUTERS/NTB Scanpix
AKTOR VIL HA FRIFINNELSE: Av tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn. Foto:REUTERS/NTB ScanpixVis mer

Aktor vil frikjenne Dominique Strauss-Kahn i hallik-sak

Ønsket å henlegge allerede før rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Aktor ber om at tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn frikjennes i den såkalte Carlton-saken i Frankrike.

Han har de siste ukene stått for retten i den franske byen Lillle, tiltalt for hallikvirksomhet. Det er denne tiltalen aktor ønsker Struass-Kahn ikke bør dømmes for.

Før rettssaken startet, skal aktor Frederic Fevre ha ønsket å henlegge saken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen - men ble stanset av etterforskerne i saken, ifølge AFP.
Tiltatl for hallikvirksomhet
Påtalemyndigheten mener Strauss-Kahn skaffet prostituerte til sexfester på et hotell i Lille, skriver BBC.

Tiltalen mot ham strekker seg ifølge Le Monde til omfattende hallikvirksomhet, og at Strauss-Kahn via sine forretningsforbindelser skaffet prostituerte til orgier i Paris, Washington og Lille.

Tidligere i dag ba aktor Fèvre om at en av Strauss-Kahns medtiltalte, Dominique Alderweireld — bedre kjent som «halliken Dodo» — skal fengsles i ett år og ilegges en bot på 10 000 euro (85 850 kroner). — Han var sjefen, sa Fèvre om Alderweirelds rolle i prostitusjonsnettverket.

Ifølge BBC har advokatene hans argumentert med at Strauss-Kahn har innrømmet og vært på flere av sexfestene, men at han var uvitende om at kvinnene som deltok var prostituerte.

Om Strauss-Kahn blir funnet skyldig etter tiltalen, risikerer han ti års fengsel og en bot på opptil 1,5 millioner euro (om lag 13 millioner kroner).
Lyssky detaljer Retten har de siste ukene fått høre en rekke lyssky detaljer om prostitusjonsringen og Strauss-Kahns sexliv. Flere tidligere prostituerte har forklart at han fikk dem til å gjøre ting de ikke ønsket.

«Jade» sa at Strauss-Kahn må ha vært «naiv» dersom han ikke skjønte at hun var prostituert. I tekstmeldinger til sine medtiltalte omtalte IMF-sjefen kvinnene som «gaver» og «utstyr».

Selv kalte Strauss-Kahn det absurd at retten ville høre slike detaljer.

- Jeg har tydeligvis en seksuallyst som er litt røffere enn den andre menn har. Det har kvinner en rett til ikke å like, enten de er prostituerte eller ikke, sa han forrige uke.