BESLAG: I 2015 ble dette lageret i Hokksund avdekket, og det ble beslaglagt 15 kilo rent virkestoff. Foto: Vest politidistrikt
BESLAG: I 2015 ble dette lageret i Hokksund avdekket, og det ble beslaglagt 15 kilo rent virkestoff. Foto: Vest politidistriktVis mer

Aktor vil gi strafferabatt til tre tiltalte i omfattende dopingsak

Aktor ber om fengselsstraffer på tre eller tre og et halvt år for mennene som i Bergen tingrett står tiltalt i en av de største dopingsakene her i landet.

Aktor, statsadvokat Trond Høvik, la ned påstand om straff for de tre fredag, melder Bergens Tidende. Han ber om at en 27-åring og en 25-åring dømmes til tre og et halvt års fengsel, mens en annen 25-åring bør dømmes til tre års fengsel.

For alle tre vil slike straffer innebære en omfattende strafferabatt. Det får de fordi de har bidratt til oppklaring av saken.

Alle de tre erkjente straffskyld da saken startet tidligere denne uka. De har bakgrunn fra utelivsbransjen og startet i 2014 en nettbutikk hvor de tilbød doping- og legemidler. De er del av et større sakskompleks, der totalt ti personer er tiltalt i det politiet har betegnet som en av Norges største dopingsaker. De øvrige sju tiltalte skal møte i retten over nyttår.