Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aktor vil gi venninner 18 års fengsel for øksedrap

Avviser at Hans Rickard Strømner ble drept i nødverge.

DREPT MED ØKS:  Hans Rickard Strømner ble funnet død og innpakket i plast under en gammel sofa like ved en grusvei på Klemetsrud i Oslo 13. oktober i fjor. Foto: Privat
DREPT MED ØKS: Hans Rickard Strømner ble funnet død og innpakket i plast under en gammel sofa like ved en grusvei på Klemetsrud i Oslo 13. oktober i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel for de to tiltalte kvinnene i øksedrapssaken som går for Oslo tingrett, melder Aftenposten.

Strømner ble funnet død og innpakket i plast under en gammel sofa like ved en grusvei på Klemetsrud i Oslo 13. oktober i fjor.

Kjæresten May Lene Christiansen (22) har i avhør tilstått drapet, men påberoper seg såkalt preventiv nødverge - at hun drepte for å hindre framtidig vold fra 23-åringen. Også medtiltalte Aleksandra Østli Kjeve (23) innrømmer å ha medvirket, men nekter straffeskyld.

De to kvinnen  er tiltalt for drap og medvirkning til overlagt drap, og aktor Bjørn Kristensen mener begge bør dømmes til 18 års fengsel, melder Aftenposten.

Kristensen brukte mye av sin prosedyre på å gå gjennom tidligere saker der nødverge har blitt hevdet. I to tidligere tilfeller har retten akseptert såkalt preventivt nødverge, men da har det vært saker der den tiltalte har vært utsatt for vold over lang tid.

- Det vil bare være i rene unntakstilfeller at menneskeliv kan tas, påpekte Kristensen i sin prosedyre.

NTB/Dagbladet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media