Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aktor vil ha lovens strengeste straff

- De som drepte Tom må straffes etter lovens strengeste straff, sa aktor Tormod Haugnes i sluttprosedyren sin i Jæren herredsrett. De to hovedtiltalte må dømmes til 21 års fengsel mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRYNE/OSLO (Dagbladet): Tidligere på dagen fastholdt aktor at Quang var hovedmannen bak drapet på Tom Halvorsen.

- Han er kynisk manipulerende maktmenneske som får svakere sjeler til å begå kriminelle handlinger for å skaffe penger til sin skakkjørte forretningsdrift, sa Haugnes.

Med disse ordene mer enn antydet han at de to andre på tiltalebenken for overlagt drap, 25-åringen Ole Håkon Geliassen og en 17 år gammel vietnameser, var brikker i Quangs spill. Aktor ba retten om å dømme Quang og Geliassen til lovens strengeste straff, 21 år i fengsel. Aktor ba også om inntil 5 års sikring for Quang. Aktor mente at den 17 år gamle vietnameseren fortjente 13 års fengsel.

18-åringen Tom ble overmannet natt til 1. mai i fjor og iført finlandhette før han ble lenket fast, dopet ned og drept med to pistolskudd gjennom hodet. Geliassen fyrte av det første skuddet. Det er uklart om blårussen var allerede død da 17-åringen skjøt det andre skuddet. Begge de tiltale har forklart retten at de handlet etter ordre fra Quang.

En fjerdemann er tiltalt for frihetsberøvelse med døden til følge og for å ha fjernet spor etter drapet. 24-åringen skal ha vært med på å dope Tom og båten hans ble brukt til å frakte liket. Alle nekter skyld.

- Dette er den alvorligste drapssaka i Rogaland på svært lang tid, sa Haugnes like etter han startet sluttprosedyren ved 11-tida i dag.

Aktor levnet liten tvil om at han kommer til å begjære streng straff for ugjerningen. I morgen skal forsvarerne få slippe til. Rettssaka har pågått i nesten to uker og rundt 50 vitner har forklart seg.