Aktor vil ha ni måneders fengsel for Birkedal

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang i 2008 med en da 15 år gammel gutt.

TILTALT: Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder, og har lagt ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år. Foto: Tommy Ellingsen / Ntb Scanpix
TILTALT: Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder, og har lagt ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år. Foto: Tommy Ellingsen / Ntb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder.

Birkedal er i Gulating lagmannsrett tiltalt for å ha hatt seksuell omgang i 2008 med den da 15 år gamle gutten. Dette skal ha funnet sted på et hotellrom i Oslo. Birkedal var avtroppende leder i FpU, der gutten var medlem.

I sin prosedyre onsdag vektla aktor Tormod Haugnes Birkedals stilling. Ikke bare var han mye eldre enn gutten, han var også et forbilde:

- Dette er et overgrep fra en ledende person i hans organisasjon som han så opp til. Dette skal gi strengere straff, sa Haugnes ifølge Rogalands Avis

Deretter la han ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år.

Den tidligere ordførerkandidaten fra Frp i Stavanger har hele tiden stått fast på at han og gutten bare sov i samme seng den aktuelle natten. Den fornærmede sier derimot at Birkedal ga ham en intim massasje før de to hadde seksuell omgang.

Onsdag formiddag innledet aktor sin prosedyre med å si at det ikke er uvanlig med påstand mot påstand i slike saker. Han minnet på at man ikke skal vurdere uttalelsene ut fra alder og posisjon:

- En samfunnsstøtte teller ikke mer enn en ung og utagerende homofil, påpekte Haugnes.

Haugnes mener fornærmede ikke har noe motiv for å komme med grunnløse påstander.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer