TILTALT: Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder, og har lagt ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år. Foto: Tommy Ellingsen / Ntb Scanpix
TILTALT: Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder, og har lagt ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år. Foto: Tommy Ellingsen / Ntb ScanpixVis mer

Aktor vil ha ni måneders fengsel for Birkedal

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang i 2008 med en da 15 år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Tormod Haugnes mener Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en 15-årig gutt og utnyttet sin stilling som FpU-leder.

Birkedal er i Gulating lagmannsrett tiltalt for å ha hatt seksuell omgang i 2008 med den da 15 år gamle gutten. Dette skal ha funnet sted på et hotellrom i Oslo. Birkedal var avtroppende leder i FpU, der gutten var medlem.

I sin prosedyre onsdag vektla aktor Tormod Haugnes Birkedals stilling. Ikke bare var han mye eldre enn gutten, han var også et forbilde:

- Dette er et overgrep fra en ledende person i hans organisasjon som han så opp til. Dette skal gi strengere straff, sa Haugnes ifølge Rogalands Avis

Deretter la han ned påstand om ni måneders fengsel, samme påstand som i tingretten, der Birkedal ble frifunnet 16. februar i år.

Den tidligere ordførerkandidaten fra Frp i Stavanger har hele tiden stått fast på at han og gutten bare sov i samme seng den aktuelle natten. Den fornærmede sier derimot at Birkedal ga ham en intim massasje før de to hadde seksuell omgang.

Onsdag formiddag innledet aktor sin prosedyre med å si at det ikke er uvanlig med påstand mot påstand i slike saker. Han minnet på at man ikke skal vurdere uttalelsene ut fra alder og posisjon:

- En samfunnsstøtte teller ikke mer enn en ung og utagerende homofil, påpekte Haugnes.

Haugnes mener fornærmede ikke har noe motiv for å komme med grunnløse påstander.

(NTB)