Aktor vil kaste Bhatti ut fra rettssalen

Den tidligere terrortiltalte 34-åringen følger saken mot mulla Krekar. - Ikke uventet, sier han til Dagbladet.

UØNSKET I RETTEN: Arfan Bhatti (34) har første dag av rettssaken mot mulla Krekar sittet på tilhørerbenken. Det blir det slutt på dersom aktor Marit Bakkevig får det som hun vil. Her er Bhatti under en demonstrasjon foran Stortinget i januar. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
UØNSKET I RETTEN: Arfan Bhatti (34) har første dag av rettssaken mot mulla Krekar sittet på tilhørerbenken. Det blir det slutt på dersom aktor Marit Bakkevig får det som hun vil. Her er Bhatti under en demonstrasjon foran Stortinget i januar. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SISTE: Straks retten var satt etter lunsj, kunngjorde tingrettsdommer Heidi Heggdal at retten enstemmig har etterkommet aktor Marit Bakkevigs begjæring om å utestenge Arfan Bhatti fra rettssalen. Bhatti og de to vennene han har sittet sammen med på tilhørerbenken, forlater rolig salen.

(Dagbladet): Like før lunsjpause første dag av rettssaken mot mulla Krekar framla aktor Marit Bakkevig et ønske overfor retten: Hun vil ha tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti (34) fjernet fra rettssalen.

- Bhatti er dømt i løpet de siste fem åra, begrunnet Bakkevig overfor dommer Heidi Heggdal, og henviste til domstollovens paragraf 132.

Oppgitt - Slik saken er, synes jeg det er passende at han bortvises, sier Bakkevig til Dagbladet.

Bhatti selv gir et oppgitt smil i pausen.

- Jeg er ikke overrasket. Dette er å forvente av PST (Politiets sikkerhetstjeneste), sier han til Dagbladet.

Bhatti, som er dømt for å ha medvirket til skadeverk på synagogen i Oslo i 2006 (men frikjent for å ha skutt mot bygget, samt terrorpunktet i tiltalen), ble allerede før rettssaken begynte i morges, viet spesiell oppmerksomhet fra sikkerhetspersonellet, som nektet ham å ta med det han beskrev som en gave, inn i salen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer