Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aktor vil kaste Bhatti ut fra rettssalen

Den tidligere terrortiltalte 34-åringen følger saken mot mulla Krekar. - Ikke uventet, sier han til Dagbladet.

UØNSKET I RETTEN: Arfan Bhatti (34) har første dag av rettssaken mot mulla Krekar sittet på tilhørerbenken. Det blir det slutt på dersom aktor Marit Bakkevig får det som hun vil. Her er Bhatti under en demonstrasjon foran Stortinget i januar. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
UØNSKET I RETTEN: Arfan Bhatti (34) har første dag av rettssaken mot mulla Krekar sittet på tilhørerbenken. Det blir det slutt på dersom aktor Marit Bakkevig får det som hun vil. Her er Bhatti under en demonstrasjon foran Stortinget i januar. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Straks retten var satt etter lunsj, kunngjorde tingrettsdommer Heidi Heggdal at retten enstemmig har etterkommet aktor Marit Bakkevigs begjæring om å utestenge Arfan Bhatti fra rettssalen. Bhatti og de to vennene han har sittet sammen med på tilhørerbenken, forlater rolig salen.

(Dagbladet): Like før lunsjpause første dag av rettssaken mot mulla Krekar framla aktor Marit Bakkevig et ønske overfor retten: Hun vil ha tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti (34) fjernet fra rettssalen.

- Bhatti er dømt i løpet de siste fem åra, begrunnet Bakkevig overfor dommer Heidi Heggdal, og henviste til domstollovens paragraf 132.

Oppgitt - Slik saken er, synes jeg det er passende at han bortvises, sier Bakkevig til Dagbladet.

Bhatti selv gir et oppgitt smil i pausen.

- Jeg er ikke overrasket. Dette er å forvente av PST (Politiets sikkerhetstjeneste), sier han til Dagbladet.

Bhatti, som er dømt for å ha medvirket til skadeverk på synagogen i Oslo i 2006 (men frikjent for å ha skutt mot bygget, samt terrorpunktet i tiltalen), ble allerede før rettssaken begynte i morges, viet spesiell oppmerksomhet fra sikkerhetspersonellet, som nektet ham å ta med det han beskrev som en gave, inn i salen.

Diskré Mens aktor Bakkevig har framført åpningsprosedyren, har 34-åringen sittet rolig med to venner bak i salen - uten at det har mildnet aktors ønske om å få ham fjernet.

VIL FJERNE BHATTI: Aktor Marit Bakkevig (sittende) har ikke noe ønske om å ha tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti til stede under forhandlingene i Krekar-saken. Stående medaktor Signe Kathrine Aalling. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
VIL FJERNE BHATTI: Aktor Marit Bakkevig (sittende) har ikke noe ønske om å ha tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti til stede under forhandlingene i Krekar-saken. Stående medaktor Signe Kathrine Aalling. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer

Dette er ingen ny situasjon for Bhatti; i november ble han fjernet som tilhører i den såkalte terrorforbundssaken (mot Davud, Bujak og Jakobsen, red.anm.), med samme begrunnelse som i dag.

Mulla Krekar er tiltalt for trusler mot bl.a. tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, tre kurdere, norsk politi og norske interesser i utlandet, samt for å ha prøvd å påvirke et vitne, og for å ha ødelagt et TV 2-kamera. Det er satt av fire dager til saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media