Aktor viser nåde overfor Thendrup

- Han fortjener en del strafferabatt, sa aktor i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rørlegger og familiefar Johnny Thendrup er den eneste av de Nokas-tiltalte som aktor Arild  Domemrsnes viser litt nåde overfor. -Han fortjener en del strafferabatt for at han tilstod, sa  Dommersnes i sin prosedyre i dag.

Han holder fast ved at også Johnny Thendrup må dømmes etter tiltalen om grovt ran med døden til følge. Men Thendrup kan altså få betalt for at han raskt tilstod.

Like mild var aktor slett ikke overfor David Toska og Erling Havnå, som også har tilstått at de var med  på ranet. Havnå sier dog at han bare var bilvakt, mens påtalemyndigheten mener han var sleggemannen  som hamret løs på Nokas-vinduet.

Angrende raner

Johnny Thendrup er ikke tidligere straffedømt. Han ble lokket med på ranet for å tjene raske penger.  Thendrup var mannen som satte lastebilen i brann for å forsinke politiets utrykning.

På domkirkeplassen ble Thendrup truffet av et skudd fra et politivåpen. Han avfyrte sjøl flere skudd, og aktor mente det bare var flaks at han ikke drepte en politimann.

I flere dager lå en sterkt skadet Thendrup i skjul i ranernes dekkleilighet i Stavanger. Han var rystet over  skuddet og skaden, og frykten han skulle dø. Etter noen dager haltet han ut i byen og tok toget hjem til Oslo.

Seinere rømte han til Nederlandf, der han ble pågrepet på en bar. I retten har Johnny Thendrup gitt  uttrykk for dyp anger over at han ble med på ranet. Han har også vært på nippet til å røpe identiteten til raneren som skjøt politiførstebetjent Arne Sigve Klungland, men har etter nøye overveielser kommet til at han ikke tør å si hvem som avfyrte skuddene.

KAN FÅ STRAFFERABATT:  Johnny Tendrup. Foto: SCANPIX
KAN FÅ STRAFFERABATT: Johnny Tendrup. Foto: SCANPIX Vis mer

Tror Schumann skjøt

I går gikk aktoratet svært langt i å antyde at Kjell Alrich Schumann var mannen som skjøt Klungland.

Aktor Dommersnes var i sin prosedyre klar på at også Johnnys lillebror, Thomas Thendrup, var med på  Nokas-ranet. Thomas Thendrup er tidligere ransdømt og han er en bekjent av David Toska, i motsetning til Johnny Thendrup. Thomas Thendrup nekter for at han vare med på ranet.