AVVISER: Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard ved våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo. Beslaget ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven.
Foto: Peter Talos / NTB scanpix
AVVISER: Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard ved våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo. Beslaget ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven. Foto: Peter Talos / NTB scanpixVis mer

Aktor viste fram Hells Angels' voldsomme våpenarsenal i retten

Omfattende beslag i MC-hovedkvarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før aktor skulle legge ned påstand om inndragelse av hovedkvarteret til Hells Angels, viste han fram det omfattende beslaget av skytevåpen som var funnet hos MC-klubben.

Pistoler og revolvere lå side om side med hagler og geværer da retten ble satt den siste dagen i saken mot Hells Angels i Oslo fredag. Aktor Carl Graff Hartmann ønsket at retten med egne øyne skulle se det omfangsrike beslaget av våpen fra Strømsveien 222 hvor MC-klubben har sitt hovedkvarter i Oslo. Også store mengder ammunisjon var blant beslagene.

- Her var det mange gamle våpen, det ser mest ut som en samling, kommenterte HA-talsmann Rune Olsgaard overfor NTB før retten ble satt.

Bare på bilder Olsgaard hevder han ikke har sett våpnene annet enn på bilder tidligere.

Statsadvokaten har varslet at han vil kreve hele eiendommen som huser Hells Angels inndratt. Hele rettssaken er anlagt mot Capitol Eiendommen og Hamcon AS (Hells Angels MC Oslo Norway) og i retten har styrelederne for de to selskapene møtt.

I 2010 og 2011 ble til sammen 15 skytevåpen funnet på ulike steder inne i bygningen. Også ved to andre tilfeller er det funnet våpen, men disse er ikke med i tiltalen.

Benekter Talsmennene benekter at klubben skal ha hatt noe med våpnene å gjøre, og sier det er urimelig å straffe alle medlemmene for noe enkeltpersoner har gjort.

Denne oppfatningen deles derimot ikke av statsadvokaten som trakk fram at alle medlemmene hadde fullmakt til å underskrive dokumenter for klubben.

KRAV: Aktor Carl Graff Hartmann deltok på rettsbefaringen i Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru i Oslo mandag. Påtalemakten har i Oslo tingrett begjært eiendommen inndratt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KRAV: Aktor Carl Graff Hartmann deltok på rettsbefaringen i Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru i Oslo mandag. Påtalemakten har i Oslo tingrett begjært eiendommen inndratt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg mener at alle fullverdige medlemmer i HA handler på vegne av klubben når de gjør noe, sa Hartmann.

(NTB)

STORBESLAG: Våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo, ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven.
Foto: Peter Talos / NTB scanpix
STORBESLAG: Våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo, ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven. Foto: Peter Talos / NTB scanpix Vis mer