Aktor viste fram Hells Angels' voldsomme våpenarsenal i retten

Omfattende beslag i MC-hovedkvarter.

AVVISER: Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard ved våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo. Beslaget ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven.
Foto: Peter Talos / NTB scanpix
AVVISER: Talsmann og beboer i Hells Angels-hovedkvarteret Rune Olsgaard ved våpen beslaglagt i bygget der Hells Angels har sine klubblokaler på Alnabru i Oslo. Beslaget ble fredag lagt fram under rettssaken mot Capitol Eiendom AS og Hamcom som blant annet er tiltalt for brudd på våpenloven. Foto: Peter Talos / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Før aktor skulle legge ned påstand om inndragelse av hovedkvarteret til Hells Angels, viste han fram det omfattende beslaget av skytevåpen som var funnet hos MC-klubben.

Pistoler og revolvere lå side om side med hagler og geværer da retten ble satt den siste dagen i saken mot Hells Angels i Oslo fredag. Aktor Carl Graff Hartmann ønsket at retten med egne øyne skulle se det omfangsrike beslaget av våpen fra Strømsveien 222 hvor MC-klubben har sitt hovedkvarter i Oslo. Også store mengder ammunisjon var blant beslagene.

- Her var det mange gamle våpen, det ser mest ut som en samling, kommenterte HA-talsmann Rune Olsgaard overfor NTB før retten ble satt.

Bare på bilder Olsgaard hevder han ikke har sett våpnene annet enn på bilder tidligere.

Statsadvokaten har varslet at han vil kreve hele eiendommen som huser Hells Angels inndratt. Hele rettssaken er anlagt mot Capitol Eiendommen og Hamcon AS (Hells Angels MC Oslo Norway) og i retten har styrelederne for de to selskapene møtt.

I 2010 og 2011 ble til sammen 15 skytevåpen funnet på ulike steder inne i bygningen. Også ved to andre tilfeller er det funnet våpen, men disse er ikke med i tiltalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer