Aktoratet støtter Kjensli som medforsvarer

Aktoratet i Orderud-saken mener advokat Morten Kjensli bør få forsvare drapstiltalte Lars Grønnerød i Orderudsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et støtteskriv skriver aktoratet at saken ikke blir utsatt og at drapstiltalte Lars Grønnerød fritt må få velge forsvarer, melder NRK.

Aktoratet mener det ikke bør være noe problem at advokat Morten Kjensli deler kontor med advokat Tor Kjærvik som forsvarer Kristin Kirkemo Haukeland, også hun tiltalt for drapene på ekteparet Kristian (81) og Marie (84) Orderud og datteren Anne Orderud Paust (47) på Orderud gård pinsen 1999.

Tirsdag denne uken opphevet Høyesteretts kjæremålsutvalg avgjørelsen fra Eidsivating lagmannsrett om å oppnevne advokat Morten Kjensli som medforsvarer for Lars Grønnerød. Landets øverste dommere kom til at lagmannsretten har feiltolket rekkevidden av lovbestemmelsen som omhandler oppnevnelse av forsvarere.

Det understrekes også i kjennelsen at Advokatforeningens egne etiske regler for forsvarere som deler kontorer skal tillegges stor vekt.

Advokat Harald Stabell ser ingen muligheter for at Kjensli kan fortsette som en av Lars Grønnerøds forsvarere. Stabell, som er leder for Advokatforeningens lovutvalg for strafferett og straffeprosess, har understreket at det ikke skal herske fnugg av tvil om en advokats lojalitet til klienten.

Spørsmålet om Kjensli kan være medforsvarer i Orderudsaken behandles på nytt i lagmannsretten i begynnelsen av neste uke.

Advokat Steinar Wiik Sørvik, som har ønsket Kjensli som sin medforsvarer, har varslet at han kommer til å be om at hele Orderud-saken utsettes dersom Kjensli ikke får delta i rettssaken på grunn av inhabilitet. (NTB)