Aktoratet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

    Olav Helge Thue:

Statsadvokat i Orderud-saken, Olav Helge Thue (39), regnes i likhet med Maurud som en svært dyktig aktor med bred erfaring.

Thue er bosatt i Bærum. Han ble ferdig med jusstudiene ved Universitetet i Oslo i 1989. Thue jobbet ved Fjordane politidistrikt til han kom til Oslo politidistrikt i januar 1995. Var påtaleleder ved Sentrum og Majorstua politistasjon i hovedstaden, før han startet ved volds- og vinningsseksjonen på politihuset på Grønland. Han begynte ved statsadvokatembetet i oktober 1997, utnevnt til statsadvokat i mai i fjor.

Olav Helge Thue har ført flere drapssaker for retten. Som statsadvokat har han blant annet hatt ansvar for oppfølgingen av flere pengetransportsaker.

    Jørn Sigurd Maurud:

Statsadvokat i Orderud-saken, Jørn Sigurd Maurud (40), får gode skussmål som grundig og dyktig. Har hatt mange store saker.

Maurud er bosatt i Oslo. Han ble uteksaminert som jurist fra Universitetet i Oslo i 1987. Maurud jobbet et halvt år i Utenriksdepartementet før han ble dommerfullmektig på Hamar, og var så i to år advokatfullmektig. Deretter jobbet han i tre og et halvt år som utreder i Høyesterett, før han ble statsadvokat i 1995.

Jørn Sigurd Maurud hatt flere store saker, blant annet Oslo S-saken, der 13 personer var tiltalt for drap. Saken endte med at flere av de tiltalte ble frikjent og fikk erstatning.

    Gunnhild Røv:

Lensmannsbetjent. Aktoratets bisitter.