Valdres-saken

Aktors prosedyre: Mobbing blir ikke tillagt vekt

- Har ikke interesse når det gjelder skyld.

KAN BLI IDØMT FENGSEL: Den 46-årige tiltalte moren har en tiltale mot seg med en strafferamme på 15 års fengsel. Her fra tidligere i rettssaken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAN BLI IDØMT FENGSEL: Den 46-årige tiltalte moren har en tiltale mot seg med en strafferamme på 15 års fengsel. Her fra tidligere i rettssaken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJØVIK (Dagbladet): Statsadvokat Arne Ingvald Dymbe holder i dag sin prosedyre i den såkalte Valdres-saken. En 46-årig kvinne er tiltalt for grov mishandling og omsorgssvikt etter at hennes datter Angelica (13) ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften 2015, svært avmagret.

Dymbe opplyser tidlig i sitt innlegg at den mye omtalte angivelige mobbingen av Angelica ikke vil bli tillagt vekt under prosedyren.

- Det har ikke interesse når det gjelder skyld. Det har heller ikke årsaksforholdene når det gjelder anoreksi. Jeg vil legge mer vekt på tiltaltes troverdighet, hvordan hun framstiller ting, sier statsadvokaten.

- Kom ikke i gang

Framfor å drøfte anoreksien legger han isteden vekt på hvordan han mener moren stakk kjepper i hjulene for behandlingen av datterens anoreksi, som hun ble diagnostisert med våren 2012.

- Det har vært mye styr og henvendelser, men når det kommer til stykket har man ikke kommet i gang med noe behandlingsopplegg; mor takket nei, sier Dymbe og sikter til situasjonen seint i 2012.

Sentralt i den omfattende tiltalen mot 46-åringen er at hun systematisk skal ha unndratt datteren fra livsviktig helsehjelp. Aktor Dymbe mener blant annet at hun bevisst oppga feil adresse da hun og Angelica flyttet til Beitostølen høsten 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer