NY BOK - NY JOBB?  Tidligere leder for Senterpartiet, Åslaug Haga, arbeider med en oppfølger til  romanen "I de innerste sirkler". Og hun er lansert som Norges kandidat til toppjobb i FN. FOTO:TORBJØRN GRØNNING.
NY BOK - NY JOBB? Tidligere leder for Senterpartiet, Åslaug Haga, arbeider med en oppfølger til romanen "I de innerste sirkler". Og hun er lansert som Norges kandidat til toppjobb i FN. FOTO:TORBJØRN GRØNNING.Vis mer

Aktuell i FN-toppjobb

Og imens skriver eksstatsråd Åslaug Haga ny roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den tidligere Senterparti-toppen og statsråden Åslaug Haga med 14 års erfaring fra Utenriksdepartementet på CV-en har sagt ja til å være Norges kandidat  som leder av den nye kvinne- og likestillingsenheten i FN.
- Å komme tilbake til internasjonalt arbeid, er for meg det samme som å komme hjem. Det er faget mitt, sier Haga til Dagbladet.
Det siste året har Haga markert seg som klima- og miljølobbyist i sin nåværende jobb som prosjektleder for fornybar energi i Norsk Industri.

Støre la fram kandidaturet Det var utenriksminister Jonas Gahr Støre  som presenterte Haga som Norges kandidat da han møtte FNs generalsekretær Ban Ki-moon i Sudan nylig.
Lederen av den nye kvinneenheten vil være direkte underlagt generalsekretæren og inngå i hans team.
Den aktuelle FN-toppjobben ses på som altfor tung til å bare være en fjær i hatten for en ekspolitiker.

Ny bok - Det er høyst uklart ennå, sier Åslaug Haga med en håndbevegelse som advarer mot å trekke forhastede slutninger.
Men hun legger ikke skjul på at hun har innmari lyst.
Ved siden av jobben i Norsk Industri, innehar eksstatsråden i dag en rekke styreverv.

Og hun er i gang med å skrive en ny politisk roman som en oppfølger til debuten «De innerste sirkler».

Les mer i dagens papirutgave av Dagbladet.