- Akutt haifare i Nordsjøen

Dykkere og sjøfolk advares etter at 45 maltrakterte niser er funnet i Nordøst-England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter advarer fiskere, dykkere, sjøfolk og andre som har sitt arbeid i Nordsjøen om akutt haifare. Advarselen kommer etter at mange niser er skylt i land på strender i det nørdøstlige England.

I flere av de rundt 45 nisene er det revet bort store stykker kjøtt. I det samme området er det også oppdaget seler som har fått hodene bitt av, samt istykkerbitte rester av store fisker, skrev London-avisen Daily Mail onsdag.

Kystvakten advarer

Ifølge myndighetene er nisene, fiskene og selene trolig blitt ofre for makrellhai, en haiart som kan bli mer enn tre og en halv meter lang. Makrellhaien lever i Nordsjøen, men holder seg som regel ute til havs og opptrer sjelden nær kysten.

- Vi råder de som ferdes i disse havområdene, blant dem surfere, fiskere og dykkere, til å være ekstra forsiktige og oppmerksomme. Ingen har til nå sett noen hai, men vi kan ikke utelukke at den er der ute, het det i en erklæring fra den britiske kystvakten onsdag.

Omfattende miljøverntiltak langs den britiske østkysten har bidratt til at bestanden av niser i kystfarvannene har tatt seg sterkt opp de siste årene. Naturhistorisk museum i London skal nå granske niserestene for å finne ut om nisene virkelig ble drept av en hai.

(NTB)

ADVARER MOT HAI:  
Denne hvithaien er foreviget utenfor  Sør-Afrika i fjor. Foto: SCANPIX
ADVARER MOT HAI: Denne hvithaien er foreviget utenfor Sør-Afrika i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer