Akvariet-direktør frikjent for ulovlig dyreimport

Tvunget til å forlate stillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere direktør for Akvariet i Bergen, Stig Sægrov, er frikjent for å ha ført inn utrydningstruede dyr ulovlig til Norge. - Saken skulle aldri havnet i retten, sier Sægrov til NTB.

Ifølge tiltalen skulle Sægrov ha ført inn over 50 dyr ulovlig til Norge, flere av dem svært utrydningstruede. Dette skulle ha skjedd i forbindelse med en slangeutstilling på Akvariet i 2001 og en regnskogutstilling året etter.

Sægrov har hele tiden nektet for å ha gjort noe ulovlig, og blir trodd på nesten alle punkter av Bergen tingrett. I en fersk dom slår retten fast at det var den italienske agenten som skulle skaffe dyrene, som også skulle sørge for at de nødvendige papirer var i orden.

- Jeg er ikke overrasket over å bli frikjent. Det var åpenbart at jeg ikke hadde gjort noe ulovlig, sier Sægrov til NTB.

Sægrov ble imidlertid dømt for brudd på arbeidsmiljøloven, fordi han ikke sørget for tilstrekkelig opplæring av de ansatte i forbindelse med slangeutstillingen. Flere av slangene var svært giftige, og det var ingen motgift tilgjengelig. Sægrov må derfor betale en bot på 10.000 kroner.

- Jeg vurderer å anke dette, sier Sægrov.

Bråket rundt dyreimporten førte til at Akvariet ble kastet ut av den internasjonale organisasjonen for dyrehager i seks måneder. Sægrov måtte også gå fra jobben etter at han ikke lenger hadde styrets tillit.

(NTB)