Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Baghdadi skal ikke være blant de drepte

Sykehuskilder til Reuters.

IS-LEDEREN: Dette bildet er fra en progpagandavideo som skal vise IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi som taler i en moské i Irak. Foto: AP/Scanpix
IS-LEDEREN: Dette bildet er fra en progpagandavideo som skal vise IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi som taler i en moské i Irak. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det kjent at irakiske flystyrker bombet en konvoi der den fryktede IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi satt i en av bilene. Nå melder Reuters at kilder ved et sykehus som behandler de sårede fra angrepet sier at al-Baghdadi ikke er blant de drepte. Opplysningene er også bekreftet av lokale innbyggere, skriver nyhetsbyrået.

Kildene sier at flere toppledere fra IS er drept, men altså ikke den fryktede IS-lederen som selv omtaler seg som kalif.

Det irakiske flyvåpenet sa tidligere i dag at de har bombet et møte med flere IS-ledere, samt konvoien som skulle frakte selve IS-lederen til møtet.

De sa også at et bil med IS-lederen hadde kjørt vekk fra åstedet for bombeangrepet og at det er uklart om al-Bagdhadi da var skadet eller død.

Enn så lenge har amerikanske militære ikke villet kommentere flyangrepene og hva de vet om al-Baghdadis tilstand.   

Dagbladet kommer med mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!