- Al Gore er en bløffmaker og kristen- fundamentalist

Per Sandberg (Frp) langer ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets nestformann Per Sandberg kaller fredsprisvinner Al Gore «en stor bløffmaker».

Sandberg viser til uttalelser Gore kom med da han nylig var i Oslo for å motta Nobels fredspris, og mener USAs tidligere visepresident farer med tøv.

- Al Gore er en stor bløffmaker. Jeg satt og lyttet til innlegget hans, og gikk etterpå tilbake og kvalitetssjekket påstandene hans, sier Sandberg til Frp-avisen Fremskritt.

Sandberg går blant annet hardt ut mot Gores påstand om at de 2 500 forskerne i FNs klimapanel ikke kan ta feil når de advarer mot klimaendringene.

- Det er bare tøv! Sannheten er at disse er oppnevnt av ulike lands regjeringer, og at de fleste av dem ikke er forskere i det hele tatt. Noen av dem er for eksempel forfattere, sier Sandberg i intervjuet som også er lagt ut på FrPs hjemmeside. - Propagandafilm 

- At Al Gore bløffer så vi da en rekke forskere gikk til sak mot ham på bakgrunn av propagandafilmen han lagde. Britisk høyesterett bestemte at filmen hans ikke kan bli vist på skoler i landet med mindre det følger med argumentasjon som balanserer filmens innhold. Den inneholdt ni vesentlige faktafeil. Også står Al Gore der og snakker om moral, sier Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer