Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Al Gore er en bløffmaker og kristen- fundamentalist

Per Sandberg (Frp) langer ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets nestformann Per Sandberg kaller fredsprisvinner Al Gore «en stor bløffmaker».

Sandberg viser til uttalelser Gore kom med da han nylig var i Oslo for å motta Nobels fredspris, og mener USAs tidligere visepresident farer med tøv.

- Al Gore er en stor bløffmaker. Jeg satt og lyttet til innlegget hans, og gikk etterpå tilbake og kvalitetssjekket påstandene hans, sier Sandberg til Frp-avisen Fremskritt.

Sandberg går blant annet hardt ut mot Gores påstand om at de 2 500 forskerne i FNs klimapanel ikke kan ta feil når de advarer mot klimaendringene.

- Det er bare tøv! Sannheten er at disse er oppnevnt av ulike lands regjeringer, og at de fleste av dem ikke er forskere i det hele tatt. Noen av dem er for eksempel forfattere, sier Sandberg i intervjuet som også er lagt ut på FrPs hjemmeside.
- Propagandafilm 

- At Al Gore bløffer så vi da en rekke forskere gikk til sak mot ham på bakgrunn av propagandafilmen han lagde. Britisk høyesterett bestemte at filmen hans ikke kan bli vist på skoler i landet med mindre det følger med argumentasjon som balanserer filmens innhold. Den inneholdt ni vesentlige faktafeil. Også står Al Gore der og snakker om moral, sier Sandberg.

- Han er en kristenfundamentalist, og det sier litt at venstresiden og spesielt SV omfavner en sånn mann. Al Gore er superkapitalist, som har tjent over 600 millioner på klimasaken. Eiendommen hans har et strømforbruk på linje med en liten landsby, hevder Frps nestformann.
- Miljøhysterikerne
Frps energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen og partiets utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund tar også avstand fra Gores miljøbudskap.

- Det eneste Al Gore gjør med sitt besøk er å glede miljøhysterikerne i SV, sa Solvik-Olsen i forkant av fredsprisutdelingen.

- Al Gore har lite annet å fortelle Norge enn å fortsette å skremme folk til å tro at de er miljøverstinger. Det er galt, mente Solvik-Olsen.

I KLARTEKST: Frps nestleder Per Sandberg mener fredsprisvinner er en bløffmaker og langer ut mot amerikaneren i partiavisa. Foto: Håkon Mosvold larsen/Scanpix / Scanpix
I KLARTEKST: Frps nestleder Per Sandberg mener fredsprisvinner er en bløffmaker og langer ut mot amerikaneren i partiavisa. Foto: Håkon Mosvold larsen/Scanpix / Scanpix Vis mer

- Gores film «En ubehagelig sannhet» er kanskje vel så mye en underholdningsfilm, som et vitenskapelig bidrag i klimadebatten. At Nobelprisen deles ut på bakgrunn av dette er uvanlig, mente Høglund.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media