Al Gore er spillernes favoritt til fredsprisen

Klima-Gore er oddsfavoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere amerikanske visepresidenten Al Gore, den polske kvinnen Irena Sendler og lederen for FNs klimapanel Rajendra Pachauri er oddsfavoritter til å få Nobels fredspris fredag.

Spillselskapet NordicBet har Al Gore på delt førsteplass på oddslisten foran kunngjøringen av nobelprisen fredag. Vinnersjansene på Gore er 4,00 ganger innsatsen.

Det samme er de for den polske kvinnen Irena Sendler, som er nominert for å ha reddet anslagsvis 2.500 jødiske barn fra døden i Polen under andre verdenskrig.

Finlands tidligere president og nå fredsmekler Martti Ahtisaari og den canadiske inuittaktivisten Sheila Watt-Cloutier ligger også høyt på listen.

Hos spillselskapet Betsafe.com topper lederen for FNs klimapanel IPCC, Rajendra Pachauri, oddslisten. Selskapet betaler kun 3,50 ganger innsatsen dersom han blir tildelt årets fredspris.

Her gir Sheila Watt-Cloutier 4,50 i odds, Martti Ahtisaari 5,50 og Al Gore 6,50 ganger pengene.

Nobelkomiteen har mottatt forslag på 181 kandidater for Nobels fredspris i 2007. Av disse var det 46 organisasjoner. Årets prisvinner blir offentliggjort fredag klokken 11.

(NTB)

KLIMA-GORE: Favoritt blant spillerne. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
KLIMA-GORE: Favoritt blant spillerne. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer