Al Gore kommenterer fredsprisen

- En sjanse til å skape global bevissthet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I formiddag ble det kjent at tidligere visepresident i USA Al Gore er tildelt Nobels fredspris sammen med FNs klimapanel (IPCC). Al Gore kommenterte ved 20-tiden i kveld fredsprisen for første gang.

- Jeg er dypt beæret over å få denne prisen, og jeg vil selvsagt takke Nobelkomiteen. Prisen blir enda viktigere når jeg får dele den med IPCC, sier Gore.

Gore reiser til Oslo for å motta fredsprisen sammen med IPCC 10.desember. Han skal etter planen ankomme Norge et par dager før prisutdelingsdagen.

I den korte uttalelsen la Gore vekt på hvor viktig det er å gjøre mye på kort tid for å bekjempe klimaendringene.

- Dette er den farligste utfordringen for menneskeheten, men også den største muligheten for å gjøre endringer som vi burde gjort uansett. Det er en sjanse til skape global bevissthet om klimaforandringer, sier Al Gore.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å bruke denne prisen for å få raskere oppmerksomhet om klimaendringene.

Gore benyttet også anledningen til å hylle de mange ikke så kjente klimaaktivistene.

- Jeg tar i mot prisen på vegne av alle som har jobbet hardt for å få ut informasjon om den krisen verden er i, uttalte han. 

TAKKER FOR PRISEN: Al Gore fortalte at han er beæret over å motta Nobels fredspris sammen med FNs klimapanel. Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
TAKKER FOR PRISEN: Al Gore fortalte at han er beæret over å motta Nobels fredspris sammen med FNs klimapanel. Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix Vis mer

Gore annonserte også at prispengene går uavkortet til Alliance for Climate Protection.