Al Gore roser Norge

- Norge er et lyspunkt i forhandlingene, sier han til Dagbladet.

 AL GORE: - Norge er en av de virkelige lederne i klimaforhandlingene, sier Al Gore til Dagbladet, på klimakonferansen i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen.
AL GORE: - Norge er en av de virkelige lederne i klimaforhandlingene, sier Al Gore til Dagbladet, på klimakonferansen i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KØBENHAVN (Dagbladet): I dag legger Al Gore og Jonas Gahr Støre fram rapporten Melting Ice: A call for action for en fullsatt sal på Bella Center utenfor København. Dagbladet møtte Al Gore i forkant. Han roser Norges innsats for klimaet så langt i forhandlingene.

- Norge er en av de virkelige lederne i verdenssamfunnet. Alle land bør gjøre mer, men Norge er definitivt et lyspunkt, sier Al Gore til Dagbladet.

Fra dette toppmøtet ønsker han dype kutt i klimagassutslippene, mer penger til klimatiltak i fattige land og større åpenhet om klimautfordringen. Verden har dårlig tid, mener han. Rapporten, som Dagbladet presenterte i dag, viser at is og snø smelter i rasende fart over hele kloden, noe forskerne mener vil føre til havnivåstigning og mangel på drikkevann.

- Vi må ta grep nå, for å forhindre katastrofale hendelser. Dette handler om å redde menneskeheten, sier Al Gore.

Både han og Jonas Gahr Støre håper at israpporten vil bringe mer innsikt i klimaproblemene ut til folket, og være med på bringe forhandlingene framover. Akkurat nå står forhandlingene i stampe.

.