Al Gore roser Norge

- Norge er et lyspunkt i forhandlingene, sier han til Dagbladet.

AL GORE: - Norge er en av de virkelige lederne i klimaforhandlingene, sier Al Gore til Dagbladet, på klimakonferansen i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen.
AL GORE: - Norge er en av de virkelige lederne i klimaforhandlingene, sier Al Gore til Dagbladet, på klimakonferansen i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN (Dagbladet): I dag legger Al Gore og Jonas Gahr Støre fram rapporten Melting Ice: A call for action for en fullsatt sal på Bella Center utenfor København. Dagbladet møtte Al Gore i forkant. Han roser Norges innsats for klimaet så langt i forhandlingene.

- Norge er en av de virkelige lederne i verdenssamfunnet. Alle land bør gjøre mer, men Norge er definitivt et lyspunkt, sier Al Gore til Dagbladet.

Fra dette toppmøtet ønsker han dype kutt i klimagassutslippene, mer penger til klimatiltak i fattige land og større åpenhet om klimautfordringen. Verden har dårlig tid, mener han. Rapporten, som Dagbladet presenterte i dag, viser at is og snø smelter i rasende fart over hele kloden, noe forskerne mener vil føre til havnivåstigning og mangel på drikkevann.

- Vi må ta grep nå, for å forhindre katastrofale hendelser. Dette handler om å redde menneskeheten, sier Al Gore.

Både han og Jonas Gahr Støre håper at israpporten vil bringe mer innsikt i klimaproblemene ut til folket, og være med på bringe forhandlingene framover. Akkurat nå står forhandlingene i stampe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer