Al Jazeera America hadde sin siste sending i natt

Etter tre år med saksøking og anklager er det slutt.

SISTE SENDING:  Al Jazeera America hadde sin siste sending noen sinne i natt norsk tid. Selskapet har hatt en turbulent tid siden de startet opp for bare tre år siden. Foto: Scanpix
SISTE SENDING: Al Jazeera America hadde sin siste sending noen sinne i natt norsk tid. Selskapet har hatt en turbulent tid siden de startet opp for bare tre år siden. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det Qatar-eide nyhetsselskapet etablerte seg i Amerika i 2013, men etter bare tre år på skjermen har de nå slukket lysene for godt.

Det er på grunn av dårlige seertall at tv-kanalen nå takker for seg, skriver avisa The New York Times.

Økonomiske utfordringer I januar i år annonserte Al Jazeera America at de skulle gi seg. Konsernsjef Al Anstey begrunnet dette med økonomiske utfordringer i amerikansk media og dårlige seertall.

- Avgjørelsen er tatt av Al Jazeera Americas styre, med grunnlag i det faktum at vår forretningsmodell simpelthen ikke er lønnsom i lys av de økonomiske utfordringene i USAs mediemarked, sa han til New York Times da nyheten ble kjent.

USA-ekspert ved NTNU, Espen Moe, er ikke overrasket over at Al Jazeera har møtt motstand i statene. Han tror at selskapet har slitt ekstra mye fordi det har base i Midtøsten.

- Det vi har sett fra USA de siste årene er at flere medier har problemer. Det er mye på grunn av polariseringen. Det blir stadig vanskeligere for uavhengige medier, sier han til Dagbladet.

Moe mener at den pågående nominasjonskampen i USA har vært spesielt vanskelig for muslimene i landet, men at det i såfall bare har vært en utløsende faktor til at Al Jazeera America nå gir seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer