Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al Jazeera-bil i flammer under voldelig protest

Rasende demonstranter i Libanon lot raseriet gå utover Al Jazeera da de protesterte mot at Hizbollah vil dominere landets nye regjering.

I FLAMMER: Dette TV-bildet arabiske Al Jazeera viser en av TV-kanalens biler gå opp i flammer. Foto: Sultan Al Qassemi
I FLAMMER: Dette TV-bildet arabiske Al Jazeera viser en av TV-kanalens biler gå opp i flammer. Foto: Sultan Al Qassemi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rasende demonstranter i byen Tripoli nord i Libanon raserte i dag en Al Jazeera-bil da de protesterte mot utvelgelsen av  Hizbollah-støttede Najib Mikati som statsminister.

- I fare Journalister fra den arabiske TV-kanalen og andre reportere på stedet har opplyst at de har blitt nødt til å søke tilflukt i bygninger i nærheten, melder Reuters.

- Hvis ikke hæren griper inn raskt og redder oss, vil vi være i fare, sa Al Jazeera-reporter Majed Abdel-Hadi i en direktesending på kanalen.

Ifølge Al Jazeera skal demonstranter ha forsøkt å komme seg inn i bygningen journalistene søkte tilflukt i, og ifølge enkelte ubekreftede meldinger skal demonstrantene ha forsøkt å sette fyr på bygningen.

Demonstrantene satte også fyr på mopeder som tilhørte medier som blir ansett som Hizbollah-vennlige. I Beirut ble det meldt om lignende hendelser, men opplysningene er ikke bekreftet.

Hizbollah-dominert I dag samlet tusenvis av sunnimuslimske demonstranter seg for å protestere mot at deres egen statsministerkandidat, avtroppende leder for Libanons forretningsministerium, Saad al-Hariri, ikke får danne ny regjering.

Ifølge Al Arabiya fikk Mikati 68 stemmer i parlamentet i dag, mens al-Hariri fikk 60 - noe som dermed bestyr at Mikati vil bli Libanons neste statsminister.

I en TV-tale i dag gikk han hardt ut mot demonstrantene:

- Jeg beklager de voldelige demonstrasjonene. Sinne må ikke få utløp ved å angripe andre, og jeg bekalger angrepet på Al Jazeera, sa han.

Hariri har ledet samlingsregjeringen som den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen nylig trakk seg fra. Årsaken var strid om FN-domstolen som etterforsker drapet på Hariris far, Rafiq Hariri, i 2005, skriver NTB. Saken har i årevis ført til dype splittelser i Libanon ettersom Hizbollah og støttespilleren Syria er mistenkt for å være involvert i drapet.

USA har allerede varslet at en Hizbollah-dominert regjering vil få konsekvenser for forholdet mellom USA og Libanon, blant annet når det gjelder bistand. En talsmann for amerikansk UD sa mandag at forholdet vil bli mer komplisert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!