Al Jazeera-bil i flammer under voldelig protest

Rasende demonstranter i Libanon lot raseriet gå utover Al Jazeera da de protesterte mot at Hizbollah vil dominere landets nye regjering.

I FLAMMER: Dette TV-bildet arabiske Al Jazeera viser en av TV-kanalens biler gå opp i flammer. Foto: Sultan Al Qassemi
I FLAMMER: Dette TV-bildet arabiske Al Jazeera viser en av TV-kanalens biler gå opp i flammer. Foto: Sultan Al Qassemi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rasende demonstranter i byen Tripoli nord i Libanon raserte i dag en Al Jazeera-bil da de protesterte mot utvelgelsen av  Hizbollah-støttede Najib Mikati som statsminister.

- I fare Journalister fra den arabiske TV-kanalen og andre reportere på stedet har opplyst at de har blitt nødt til å søke tilflukt i bygninger i nærheten, melder Reuters.

- Hvis ikke hæren griper inn raskt og redder oss, vil vi være i fare, sa Al Jazeera-reporter Majed Abdel-Hadi i en direktesending på kanalen.

Ifølge Al Jazeera skal demonstranter ha forsøkt å komme seg inn i bygningen journalistene søkte tilflukt i, og ifølge enkelte ubekreftede meldinger skal demonstrantene ha forsøkt å sette fyr på bygningen.

Demonstrantene satte også fyr på mopeder som tilhørte medier som blir ansett som Hizbollah-vennlige. I Beirut ble det meldt om lignende hendelser, men opplysningene er ikke bekreftet.

Hizbollah-dominert I dag samlet tusenvis av sunnimuslimske demonstranter seg for å protestere mot at deres egen statsministerkandidat, avtroppende leder for Libanons forretningsministerium, Saad al-Hariri, ikke får danne ny regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer