Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida: - Britene flykter fra Irak

Irakiske sikkerhetsstyrker overtar kontrollen i Basra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det at britene har overlevert sikkerhetsansvaret i Basra til irakerne, viser at opprøret i Irak lykkes, sier al-Qaidas nestleder i en video lagt ut på nettet søndag.

- Rapportene fra Irak viser de hellige krigernes økte makt og de forverrede forholdene for amerikanerne. Og britenes avgjørelse om å flykte er tilstrekkelig bevis for dette. sier al-Qaida-nestleder Ayman al-Zawahiri i videoen.

Snart fem år etter invasjonen av Irak ga britene søndag fra seg den siste av de fire provinsene de har hatt ansvaret for. Av Iraks totalt 18 provinser er Basra den niende som blir overlatt til irakiske sikkerhetsstyrker.

(NTB)

OVERTAR ANSVARET: Storbritannia har overlatt sikkerhetsansvaret for Basra-provinsen i Irak til irakiske styrker. REUTERS/Atef Hassan
OVERTAR ANSVARET: Storbritannia har overlatt sikkerhetsansvaret for Basra-provinsen i Irak til irakiske styrker. REUTERS/Atef Hassan Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media