Al-Qaida: - Obama har skylden for krigen i Gaza

- Hans gave til Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Al-Qaida har publisert et lydopptak der terroristorganisasjonens nestleder Ayman al-Zawahiri gir Barack Obama ansvaret for krigen i Gaza.

Lydopptaket er publisert på en rekke islamistiske nettsider, blant annet med et bilde av al-Zawahiri satt opp ved siden av et skadet barn fra Gaza.

- Mine muslimske brødre i Gaza og hele Palestina: Med hjelp fra Gud skal vi vinne kampen, og vi vil rette våre angrep mot det jødiske korstog over alt der vi kan gjøre det, sier han i opptaket.

- Dreper våre brødre

Al-Zawahiri beskiver Israels kamphandlinger som et korstog mot islam og muslimer, og kaller det Obamas gave til Israel, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den ti minutter lange meldingen retter seg mot muslimer verden over. Al-Zawahiri gir Obama mye av ansvaret for krigen.

- Han ble framstilt som frelseren som skulle endre amerikansk politikk. Nå dreper han våre brødre og søstre i Gaza uten nåde eller anger, sier han ifølge CNN.

Al-Zawahiri, som er fra Egypt, kritiserer også Egypts president Hosni Mubarak, og kaller ham en forræder fordi han har stengt grensa mellom Gaza og Egypt.

Det er ikke verifisert at opptakene er ekte, men opptaket har logoen til Al-Sahab og er publisert på nettsteder som al-Qaida har pleid å bruke tidligere.

Obama brøt stillheten i går

Obamas administrasjon har ikke uttalt seg om lydopptaket.

Den kommende amerikanske presidenten har vært taus om situasjonen i Midt-Østen også, men kom i går med sine første uttalelser om krisa.

- Tapet av sivile liv på Gaza er en kilde til dyp uro for meg, sa Obama på en pressekonferanse kort tid etter at det ble kjent at rundt 40 palestinere som hadde søkt tilflukt på en FN-skole, ble drept i et israelsk angrep.

Han sa samtidig at han ikke kom til å uttale seg ytterligere om krigen før han flytter inn i Det hvite hus om knappe to uker.

- Vi kommer til å arbeide effektivt og konsekvent for å prøve å løse konflikten i Midtøsten, sa han.