Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Al-Qaida angrep konsulatet

Al-Qaida-tilknyttet gruppe tar på seg ansvaret og antyder flere aksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En lokal celle av al-Qaida tar på seg ansvaret for angrepet mot det amerikanske konsulatet i Jeddah mandag. Det hersket lenge forvirring om om hvem som stod bak anslaget, som tok livet av minst åtte mennesker.

Gruppa som tar på seg skylda kaller seg Qaeda al Jihad av den arabiske halvøy. På et nettsted som, ifølge CNN, blir mye brukt av militante islamister, skriver de blant annet følgende:

«Denne operasjonen kommer som en del av flere operasjoner organisert og planlagt av al-Qaida. Den retter seg mot deltakerne i korstoget og mot jøder, og det har dessuten som mål å fjerne alle vantro fra den arabiske halvøy.»

Gruppa beskylder USA for å kontrollere Saudi-Arabia fra det angrepne konsulatet. Bygningen blir omtalt som «korstogets høyborg».

Minst fem av dem som jobbet ved konsulatet ble drept i angrepet. I tillegg ble tre av angriperne drept i skuddvekslinger med saudiarabiske sikkerhetsstyrker. Ytterligere to opprørere skal ha blitt skadd og pågrepet, opplyser saudiarabiske myndigheter.

EVAKUERT: Overlevende ansatte ved konsulatet rømmer bygningen etter angrepet i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media