Al-Qaida bak attentat?

Al-Qaida kan stå bak attentatet mot president Hamid Karzai i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er seks dager igjen til 11. september, og nervene står i høyspenn i Afghanistan. 9. september i fjor ble Nordalliansens leder Ahmad Masood likvidert. Drapet på Masood virket i ettertid som et varsel om terrorkatastrofen som skulle ramme USA to dager senere.

I dag var afghanistans president Hamid Karzai en hårsbredd fra å bli drept i sin egen bil.

USAs president George W. Bush at han er lettet over at den afghanske presidenten er i live og uskadd. Bush skal møte Karzai i FN neste uke.

- Kan være al-Qaida

Afghanistans utenriksminister Abdullah Abdullah sa under en pressebriefing etter attentatet i Kandahar i kveld at det terrornettverket al-Qaida kan stå bak.

- Al Qaida eller al-Qaida-elementer kan stå bak dette, sa han. Abdullah opplyste at det var én attentatmann, kledd i afghansk uniform som skjøt.

Abdullah knyttet også bombeeksplosjonen i Kabul tidligere på dagen, da minst 15 mennesker ble drept, til al-Qaida.

- Hva det enn er, er det knyttet til den samme terrororganisasjonen, sa han.

Al-Qaida holdes ansvarlig for terrorangrepene i USA 11. september i fjor. De fikk beskyttelse av Taliban og drev treningsleirer for terrorister i Afghanistan. Taliban-regimet ble drevet fra makten i løpet av en kort, USA-ledet krig i november i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer