Al-Qaida bak nye terrortrusler

FBI advarer mot nye terrortrusler mot banker i USA. En kilde i FBI opplyser at det er terrornettverket al-Qaida som står bak truslene. Al-Qaida-fanger skal ha fortalt om planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har mottatt informasjon om at ukjente terrorister vurderer fysiske angrep mot amerikanske finansinstitusjoner i nordøst, spesielt banker, som del i deres kampanje mot USAs finansielle interesser, sier FBI i en offisiell uttalelse i dag.

En anonym tjenestemann sier til nyhetsbyrået Reuters at de vet hvor truslene kommer fra, al-Qaida.

CNN melder at de har flere kilder til truslene. Blant annet flere al-Qaida-soldater som er tatt til fange.

FBI har nå sendt ut en advarsel til bankene om at de må være på vakt. Den anonyme tjenestemannen sier til Reuters at de ikke vet om det faktisk er laget noen planer om å gå til angrep, men at de vet at truslene kommer fra utlandet, og at det er al-Qaida som står bak.

12 stater varslet

FBI har nå sendt ut advarsler til 12 stater i USA. Virginia, Maryland, Delaware, Pennsylvania, New York, New Jersey, Connecticut, Massachusetts, Rhode Island, Maine, Vermont, New Hampshire og hovedstaden Washington.

Advarselen kommer bare fire dager etter at flere banker i Washington måtte stenge som følge av bombetrusler. Det viste seg at det hele var en dårlig spøk fra en 13 år gammel nederlender.

FBI tok da heller ikke disse bombetruslene alvorlig. Det gjør de nå.