Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida bekrefter at Osama bin Laden er død

Bekrefter selv at terrorlederen er drept, og lover å hevne hans død.

DREPT: Osama bin Laden, her fotografert sammen med al-Qaidas «nestkommanderende» Ayman al-Zawahri i 2001. Foto: REUTERS/Hamid Mir/Editor/Ausaf Newspaper for Daily Dawn/Scanpix
DREPT: Osama bin Laden, her fotografert sammen med al-Qaidas «nestkommanderende» Ayman al-Zawahri i 2001. Foto: REUTERS/Hamid Mir/Editor/Ausaf Newspaper for Daily Dawn/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter den dramatiske aksjonen som natt til mandag kostet Osama bin Laden livet, har det kommet få meldinger fra al-Qaida. Fredag slapp imidlertid nettverket sin første uttalelse i forbindelse med drapet.

Der blir det bekreftet at Osama bin Laden er død, ifølge Site Intelgroup, som overvåker flere terrororganisasjoners aktivitet på nettet.

Det er ikke bekreftet at meldingen er ekte, men den er lagt ut på forumene som vanligvis benyttes av al-Qaida. Uttalelsen er signert nettverkets «generelle ledelse». Den er datert 3. mai, altså dagen etter at bin Laden ble drept av amerikanske spesialstyrker.

Ifølge Site lover al-Qaida hevn mot USA, med omfattende angrep «fra innsiden og utsiden».

- Vi vil fortsatt være, om gud vil, en forbannelse som jager amerikanerne og deres agenter. Vi vil jage dem både utenfor og inne i deres eget land. Snart vil, om guds vilje skjer, deres glede bli til sorg, heter.

- Deres blod vil blandes med tårene, slår al-Qaida fast.

Varsler hevn - Vi understreker at blodet til den hellige krigeren Osama bin Laden, gud velsigne ham, er kjært for oss og for alle muslimer, og at det ikke vil bli spilt uten grunn, heter det i uttalelsen.

Al-Qaida ber også «våre muslimske brødre i Pakistan, der vår sjeik Osama ble drept» om å «reise seg og gjøre opprør».

— Gjør opprør for å vaske vekk denne skammen som er blitt heftet ved dem av en gjeng med forrædere og tyver som solgte alt til fienden, heter det videre. Amerikanerne anklages også for å ha spredt korrupsjon i Pakistan.

— Vi i al-Qaida-organisasjonen vender oss til Allah, den allmektige, og ber om hans hjelp, støtte og fasthet for å fortsette den hellige krigens vei, en vei som våre ledere gikk, og fremst av dem sjeik Osama, heter det i et sitat, som er oversatt av SITE.

Spilte inn lydopptak Osama bin Laden ble skutt og drept av amerikanske spesialsoldater i Pakistan natt til mandag lokal tid.

Det har kommet svært mange sprikende meldinger om hva som faktisk skjedde inne i komplekset, noe som har gitt grobunn for en lang rekke konspirasjonsteorier. Al-Qaidas uttalelser vil trolig bidra til å stoppe mange av teoriene om at bin Laden ikke ble drept i Abbottabad.

I uttalelsen fra al-Qaida heter det også at bin Laden spilte inn et lydopptak kort tid før sin død, og at dette vil bli offentliggjort «snart».

USA og de som lever i landet vil aldri kunne leve i sikkerhet før «vårt folk» i Palestina gjør det, heter det i uttalelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media