SÅR TVIL: Under forrige ukes FN-tale sådde Ahmadinedjad tvil om den offisielle forklaringen på 11.september-angrepene. Under talen sa Mahmoud Ahmadinedjad at «de mystiske 11.september-hendelsene» hadde blitt brukt som unnskyldning for å gå til krig mot Afghanisatn og Irak. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT/SCANPIX
SÅR TVIL: Under forrige ukes FN-tale sådde Ahmadinedjad tvil om den offisielle forklaringen på 11.september-angrepene. Under talen sa Mahmoud Ahmadinedjad at «de mystiske 11.september-hendelsene» hadde blitt brukt som unnskyldning for å gå til krig mot Afghanisatn og Irak. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT/SCANPIXVis mer

Al-Qaida ber Ahmadinejad slutte med 11.9-konspirasjonsteorier

Al-Qaidas magasin mener det er «latterlig» av Irans president å beskylde USA for terrorangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Al-Qaida har bedt Irans president, Mahmoud Ahmadinedjad, om å slutte å spre konspirasjonsteorier om terrorangrepet 11. september 2001.

Det skriver den britiske avisa The Guardian.

Iranske medier siterte onsdag hva som framstår som en artikkel publisert i al-Qaidas engelspråkelige magasin «Inspire». I artikkelen beskriver de Ahmadinedjads påstander om 11. september som «latterlige», skriver The Guardian.

Iran tror ikke på USA Under forrige ukes FN-tale sådde Ahmadinedjad tvil om den offisielle forklaringen på 11.september-angrepene. Under talen sa Ahmadinedjad at «de mystiske 11.september-hendelsene» hadde blitt brukt som unnskyldning for å gå til krig mot Afghanisatn og Irak.

Irans president har også tidligere vært skeptisk til den offisielle versjonen:

«De bruker et nettverk av imperialistiske medier (...) til å true alle de som stiller spørsmål ved Holocaust og 11.september med sanksjoner og militære angrep», har Ahmadinedjad sagt.

- Latterlig Dette syntes Al-Qaida på sin side er latterlig. De kan ikke forstå hvorfor den iranske presidenten ikke tror at Al-Qaida står bak terrorangrepet: «Vi må stille spørsmålet: Hvorfor vil Iran støtte en så latterlig påstand som står i veien for all logikk og beviser».

Al-Qaida tror Iran har sin egen grunn til å tvile på den offisielle versjonen:

«For dem (Iran red.anm.) er Al-Qaida en konkurrent i jakten på hode og hjerte til undertrykte muslimene over hele verden (...) Al-Qaida lyktes der Iran feilet. Derfor var det viktig for Iran å disskreditere 11.september-angrepene. Hva var den beste måten å gjøre det på? Konspirasjonsteorier», skriver Al-Qaida-magasinet.

TERRORANGREPET: Under FN-talen sa Ahmadinedjad at «de mystiske 11.september-hendelsene» hadde blitt brukt som unnskyldning for å gå til krig mot Afghanisatn og Irak. Foto: SCANPIX
TERRORANGREPET: Under FN-talen sa Ahmadinedjad at «de mystiske 11.september-hendelsene» hadde blitt brukt som unnskyldning for å gå til krig mot Afghanisatn og Irak. Foto: SCANPIX Vis mer