BER MUSLIMER ANGRIPE USA: Al-Qaidas amerikanskfødte talsmann Adam Gadahn, også kjent som Azzam al-Amriki. Foto: REUTERS/FBI/Scanpix
BER MUSLIMER ANGRIPE USA: Al-Qaidas amerikanskfødte talsmann Adam Gadahn, også kjent som Azzam al-Amriki. Foto: REUTERS/FBI/ScanpixVis mer

Al-Qaida ber amerikanske muslimer angripe USA

Terrororganisasjons USA-fødte talsmann kaller mannen bak Fort Hood-massakren et godt forbilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Al-Qaidas amerikanskfødte talsmann Adam Gadahn ber muslimer som tjenestegjør i de amerikanske styrkene om å gjøre det samme som den tidligere majoren Nidal Hasan, som et tiltalt for drapet på 13 personer på Fort Hood-basen i Texas.

Gadahn, som også er kjent som Azzam al-Amriki, sa ifølge nyhetsbyrået AP i en video postet på nettet at Hasan var en pioneer og et forbilde for andre muslimer - spesielt de som tjenstegjør i vestlige militærstyrker.

- Nidal er en rollemodell for enhver troende muslim i militærene til de ikke-troende regimene, sa han.

Gadahn vokste opp på en geitegård i Riverside County i California og konverterte til islam i nabofylket, skriver AP.

- Du må ikke gå i fella der du tror militærbaser er de eneste målene med verdi i USA og i vesten. Det er veldig mange andre strategiske steder, institusjoner og installasjoner som muslimer kan angripe og gjøre stor skade på, sa Gadahn, som har vært etterlyst av FBI siden 2004.

I videoen sa han videre at de som ønsket å utføre angrep, ikke nødvendigvis trengte våpen som Hasan, men kunne bruke andre hjelpemidler.

- Som de velsignede angrepene 11. september viste; litt fantasi, planlegging og begrenset budsjett kan gjøre nesten alt til et dødelig, effektivt og passende våpen, sa han.

Gadahn mener angriperne må sikte seg inn på trafikkknutepunkt og kidnappe personer i regjeringen, industrien og i mediene.

Amerikanske medier kunne i forrige uke melde at pakistanske myndigheter hevdet de hadde pågrepet Gadahn, men dette viste seg å være et annet amerikansk medlem av al-Qaida.