al-Qaida bruker sveitsiske SIM-kort

Høytstående medlemmer av terrornettverket al-Qaida har brukt forhåndsbetalte sveitsiske SIM-kort til mobiltelefoner for å gjøre det vanskelig å oppdage samtalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nylig arresterte Khalid Sheikh Mohammed, antatt å være nummer tre i al-Qaida, hadde mobiltelefon med et slikt sveitsisk SIM-kort, ifølge den sveitsiske avisen Le Temps.

- I etterforskningen har vi oppdaget at kortene ikke bare ble brukt av dem som utførte angrepene 11. september, men også av dem høyere opp i rekkene, sier den sveitsiske dommeren Claude Nicati.

Kortene kan kjøpes av hvem som helst i hundrevis av utsalg, og de kan brukes i telefoner over hele verden. Det finnes ingen registre over kortene, og det føres heller ingen data over hvem kortbrukerne ringer til eller blir oppringt av.

- Kriminelle bruker ofte disse sveitsiske SIM-kortene, enten det dreier seg om terrorisme, narkotikahandel, menneskesmugling eller annen organisert kriminalitet. Sveits er et virkelig paradis for dem, sier Nicati til avisen Sonntagszeitung.

Sveitsiske justismyndigheter er blitt informert fra USA om at sveitsiske SIM-kort er blitt funnet i Afghanistan.

Sveitsiske folkevalgte diskutere for tiden lovendringer for å sette en stopper for friheten ordningen gir kriminelle. Siden 1996 er det solgt over 2,5 millioner SIM-kort anonymt i Sveits.

(NTB-AFP)

<B>BRUKTE SVEITSISK SIM-KORT: Khalid Sheikh Mohammed