- Al-Qaida er tilbake for fullt

Mer trening, mer penger, mer kommunikasjon og mer aktivitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En ny amerikansk etterretningsrapport konkluderer med at al-Qaida  nå er like sterke som de var før angrepene mot USA 11. september 2001, melder nyhetsbyrået AP.

«Al-Qaida er operasjonelt betydelig sterkere nå enn for et år siden. De viser større og større evne til å planlegge angrep i Europa og USA», heter det i rapporten.

Rapporten er dårlig nytt for amerikanerne som har ledet bombingen mot Osama Bin Ladens menn de seks siste åra.

- De ser ut til å ha etablert seg sterkt igjen i sine trygge områder i Pakistan. Vi ser mer trening, mer penger og mer kommunikasjon. Vi ser stigende aktivitet, sa leder for analyse John Kringen i CIA onsdag.

- Dårlig magefølelse

Til tross for gjenoppbyggingen av den amerikanske fienden, meldes det ikke om noen kjente angrepsplaner i den nærmeste framtid. Ifølge kildene bak rapporten har al-Qaida klart å bygge seg opp langs grensa mellom Afghanistan og Pakistan.

Likevel er det andre som er mindre optimistiske med tanke på en rolig sommer.

Denne uka gikk nesteleder Michael Chertoff i Homeland Security i USA ut og sa han hadde en ”magefølelse” om at USA gikk en høyrisiko-sommer i vente i forhold til nye terrorangrep mot landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer