Al-Qaida får skylda

Både Saudi-Arabia og USA gir al-Qaida ansvaret for terroraksjonen i den saudiske hovedstaden Riyadh i helga, som kostet minst 17 mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 120 andre ble såret i eksplosjonen, som fant sted sent lørdag kveld. Det er fortsatt usikkert hvor mange som egentlig mistet livet i aksjonen. Redningsmannskaper forsatte natt til mandag letingen etter drepte på åstedet i nærheten av et boligkompleks i Riyadh.

Selvmordsaksjonistene var forkledd som saudiarabiske sikkerhetsfolk og skal ha skutt seg vei den siste biten inn til det bevoktede villaområdet.

Søndag lovet president George W. Bush Saudi-Arabias kronprins Abdullah videre støtte i kampen mot terrorisme.

- Al-Qaida ansvarlige

Saudiarabiske tjenestemenn la søndag ansvaret for bombeaksjonen på terrornettverket al-Qaida. Det gjorde også USAs viseutenriksminister Richard Armitage, som er i Riyadh for å diskutere kampen mot terror og ytterligere sikkerhetstiltak.

Angrepet i helga hadde likhetstrekk med aksjonen i Riyadh i mai der 35 personer ble drept.

- Dette bekrefter at de som utførte bombeaksjonen tilhørte al-Qaida-nettverket, sier en saudiarabisk kilde til nyhetsbyrået AFP.

Annan sjokkert

FNs generalsekretær Kofi Annan sa søndag at han er sjokkert over terrorangrepet i Saudi-Arabia, hvor minst 17 mennesker, fem av dem barn, ble drept.

- Generalsekretæren er sjokkert over angrepet mot boligkomplekset i Riyadh, og han fordømmer terrorhandlingen på sterkest mulige måte, sa Kofi Annans talsmann, Fred Eckhard, søndag kveld.

Før helga meldte USAs ambassade i Riyadh at den ville stenge fra og med lørdag på grunn av fare for terrorangrep. USA, Canada, Storbritannia og Australia har alle advart sine statsborgere mot å reise til Saudi-Arabia, hvis det ikke er helt nødvendig for dem å dra.

(NTB)

TERRORRAMMET: Saudi-Arabias hovedstad Riyadh er nok en gang rammet av terror. Foto: AP/SCANPIX